Geen gemeenteraad in oktober: “Men tracht zo de oppositie volledig buiten spel te zetten”

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

De Heuvellandse gemeenteraad komt niet bijeen in oktober. Dit tot groot ongenoegen van cd&v. “Dit wil zeggen dat er 11 weken lang geen gemeenteraad is in Heuvelland. Hiermee worden we als oppositie volledig buitenspel gezet, terwijl er heel wat dossiers zijn die we dringend moeten bespreken, zoals de aanhoudende problemen met de schoolbussen”, zegt Nathan Duhayon, voorzitter van cd&v.

De oppositie had een gezamenlijk verzoek ingediend om de gemeenteraad toch bijeen te laten komen: “Samen met N-VA hebben we, zoals de regels het voorschrijven, een aanvraag ingediend om de gemeenteraad toch te laten doorgaan. Op verzoek van een derde van de raadsleden moet de gemeenteraad doorgaan. Op influisteren van de burgemeester gaat de voorzitter van de gemeenteraad onbegrijpelijk niet in op dit verzoek. Op die manier krijgen we niet eens de kans om de aanhoudende problemen met het busvervoer of belangrijke opvolging rond verkeersveiligheid aan te kaarten”, aldus Nathan Duhayon.

De officiële uitleg van de gemeenteraadsvoorzitter luidt: “Volgens het reglement kunnen we niet ingaan op de vraag om toch een Gemeenteraad te houden, gezien de specifieke agenda niet vermeld is en er geen specifieke thema’s naar voor worden gebracht die onderwerp van bespreking moeten zijn.”

“Dat is echt onzin”, gaat Nathan Duhayon verder. “We hebben een verzoek gericht met op de agenda de rubriek vragen en antwoorden én de vermelding dat we nog kijken om verdere punten toe te voegen zoals het reglement ons toelaat. Zo wilden we aanhoudende problematiek van de schoolbussen en de verkeersveiligheid in Wijtschate aankaarten. Er staan nog belangrijke dossiers op ons voorbereidend lijstje. We wisten pas vorige week woensdag dat er geen gemeenteraad zou zijn, dat gaf ons maar enkele dagen tijd om volledige agendapunten uit te werken. Bovendien horen we pas na de deadline om nog iets aan te passen dat de agenda onvoldoende zou zijn. Een smerige truc om de lastige vragen vanuit de oppositie te vermijden.”

Nieuws

Lees hier ons nieuwste huis-aan-huisblad voorjaar 2024

Beloofde fietspaden in Heuvelland blijven aanslepen: “We zijn het wachten beu”

Katrijn De Ruddere nieuw gezicht bij cd&v: “Jonge gezinnen aantrekken”