Gaston Van Tichelt

Burgemeester Essen

Gaston Van Tichelt, geboren op 8 april 1971 in Ekeren. Sinds 2007 vervult hij met toewijding de functie van burgemeester van Essen, een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen.

Na het behalen van zijn diploma in de rechten, begon Gaston zijn carrière als jurist. Hij werkte voor verschillende CD&V-ministers en bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, waar hij waardevolle ervaring opdeed in het bestuur van overheidszaken.

Naast zijn burgemeesterschap in Essen heeft Gaston Van Tichelt ook andere belangrijke functies bekleed. Hij is de voorzitter van het Belgisch-Nederlands Grens Overleg (Benego), een samenwerkingsverband van 21 gemeenten langs de Belgisch-Nederlandse grens. Hier zet hij zich in voor grensoverschrijdende samenwerking en het bevorderen van de goede betrekkingen tussen beide landen.

Daarnaast is Gaston ook ondervoorzitter van de Brandweerzone Rand, waar hij zich inzet voor de veiligheid en bescherming van de regio. Als voorzitter van het Streekplatform Voorkempen draagt hij bij aan de ontwikkeling en verbetering van de regio Voorkempen.

Gaston is de echtgenoot van Anja. Samen hebben ze drie kinderen: Florian, Elias en Emilia.