Ervaren André Mingneau versterkt cd&v bestuur

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

André (64), wonend te Loker, rolde vanuit de dorpsraad in Vladslo en met (groot-) vader als voorzitter van de lokale boerenbond en kerkfabriek in de politiek. Nu versterkt hij het bestuur van de Heuvellandse cd&v-afdeling. "Het enige bezoldigde mandaat dat ik ooit had, was een legislatuur als raadslid in Diksmuide."

"Vanuit cd&v Diksmuide werd ik voorzitter in het regiobestuur Westhoek. Vanuit die functie had ik een zitje in het provinciaal cd&v-bestuur. In die periode slaagde ik erin om een opening te forceren voor kleine windmolens voor landbouwers in West-Vlaanderen. Daarnaast startte het bestuur van beweging.net met de allereerste fietsbib. Op vraag van beweging.net nam ik tevens plaats in het politiek bestuur van cd&v nationaal."

"Toen Nathan me vroeg om het bestuur van cd&v Heuvelland te versterken twijfelde ik niet lang. Een bestuursfunctie binnen de lokale afdeling neem ik er graag bij, zeker als ik daarmee deze sterke, enthousiaste en gedreven ploeg kan ondersteunen."

"In dit wekelijks overleg zat ik plots naast kleppers als Marc Eyskens of Koen Geens die steeds heel gedreven en met hun typische humor het woord namen. Zij lieten, net als voormalig Europees Commissaris Marianne Thyssen, Brigitte Grouwels of Steven Vanackere een diepe indruk na op mij. Na zeven boeiende jaren liep dit mandaat deze zomer af."

"Verder ben ik actief in de atletiekwereld als trainer, opmeter, organisator en bondscoach ultralopen."

"In 2018 kwamen we aan de voet van de Scherpenberg wonen in het voormalig Rubenshof. In 2020 werd ik tot mijn verrassing meteen verkozen tot Krak van Heuvelland. Toen Nathan me vroeg om het bestuur van cd&v Heuvelland te versterken twijfelde ik niet lang. Een bestuursfunctie binnen de lokale afdeling neem ik er graag bij, zeker als ik daarmee deze sterke, enthousiaste en gedreven ploeg kan ondersteunen. De sfeer zit goed!"

Nieuws

Lees hier ons nieuwste huis-aan-huisblad voorjaar 2024

Beloofde fietspaden in Heuvelland blijven aanslepen: “We zijn het wachten beu”

Katrijn De Ruddere nieuw gezicht bij cd&v: “Jonge gezinnen aantrekken”