Eerste WK loopfietsen in Lummen tijdens kinderactviteit op 1 april

Publicatiedatum

Auteur

Heidi Lamotte

Deel dit artikel

Op 1 april van 9u tot 12u organiseert het Huis van het Kind een kinderactiviteit met het thema “bewegen”. Beweging is belangrijk voor kinderen: met deze kinderactiviteit willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met beweging en hen stimuleren om te blijven bewegen en een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

Kinderen tussen 1 en 8 jaar kunnen met hun (groot)ouders komen knutselen, dansen, springen, een blote voetenpad doorlopen en zelfs deelnemen aan het WK loopfietsen, georganiseerd in samenwerking met de gezinsbond.

Het is de eerste keer dat een WK loopfietsen in Lummen wordt georganiseerd.

Loopfietsen is een geweldige manier voor peuters en kleuters om op een speelse manier hun motoriek te verbeteren en op hun eigen tempo te leren om hun evenwicht te houden, sturen, stoppen en manoeuvreren. Het is ook de beste voorbereiding op leren fietsen zonder zijwieltjes. Om 10u gaat het eerste WK loopfietsen in Lummen van start! Alle kinderen tussen 1 en 6 jaar zijn welkom om deel te nemen aan deze unieke wedstrijd en hun beweegvaardigheden te laten zien.

Deelnemen aan het WK loopfietsen is gratis en kan na inschrijving via: https://reservaties.lummen.be/Tickets.aspx

Zeker doen!

Heidi Lamotte

Schepen van welzijn

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net