Een hele week poëzie en vriendschap

Publicatiedatum

Tags

Cultuur

Auteur

Gerlinde Hublin

Deel dit artikel

Vandaag start de poëzieweek, ook in Zoersel! Dat betekent dat er de komende dagen heel wat leuke activiteiten gepland staan, allemaal in het teken van poëzie en vriendschap, want dat is het thema van deze poëzieweek.

“Met ons aanbod brengen we jong en oud samen, maar ook amateurdichters en professionele kunstenaars”, vertelt schepen voor cultuur Roel Van Elsacker, “Bovendien trakteren we onze inwoners op verschillende plaatsen in de gemeente op een gedicht. In het park van Halle bijvoorbeeld kunnen wandelaars op zoek naar 14 gedichten op bioafbreekbare boden. Op die manier hopen we onze inwoners als het ware te besmetten met het poëzievirus. Misschien geraken een aantal Zoerselaars wel geïnspireerd om zelf in de pen te kruipen. Dat zou ik alleszins graag lezen!”

Op het programma:

26/1: de leerlingen van basisschool De Kiekeboes doen de bewoners van woonzorgcentrum De Buurt een leuk gedicht en knutselwerk cadeau.

26/1: Wie een brood koopt bij de lokale bakker, krijgt een gedicht cadeau.

28/1: Onder de noemer ‘winterwarm’ verwarmen de leerlingen van de Woordacademie de bezoekers van de bib in Zoersel met uiteenlopende gedichten. De leerlingen beeldende kunst zorgen voor een toepasselijk decor.

29/1: Peter Holvoet-Hanssen is, naast dichter en podiumkunstenaar, hoofdredacteur van het poëziecollectief ‘de Ruimte Scheppende Geheelden’. RSG bestaat uit (ex-)patiënten van Bethanië. Speciaal voor de Poëzieweek stelden ze een heus poëziedokterskabinet samen, met elk hun eigen specialisatie. Verwacht een beklijvende poëziewereld met verrassende interventies, gezongen liedgedichten en een literair aandenken op maat. In de Kapel van 13 uur tot 15.30 uur.

11/2: Hind Eljadid is een Antwerps woordkunstenares, wiens werk in het teken staat van maatschappijkritiek en bewustwording. Om 20 uur kan je haar in de Bijl, samen met de leerlingen van de Woordacademie, aan de slag zien gaan met slam poëtry.

Nieuws

Zoersel zet minder mobiele inwoners op de fiets

Tijdens de week van de vrijwilliger (2 tot 10 maart) wordt er in gemeente Zoersel een unieke samenwerking gelanceerd. Gemeente & ocmw Zoersel, drie zorgvoorzieningen, Fietsersbond Vlaanderen, Fietsersbond Voorkempen en AXI vzw, met de steun van Cera, slaan samen de handen in elkaar om minder mobiele inwoners meer beweging te geven … op de fiets!

Namen voor trage wegen definitief goedgekeurd

De namen die in oktober vorig jaar voorlopig werden toegekend aan vier trage wegen in onze gemeente, kregen vorige dinsdag, na het openbaar onderzoek daarover, de definitieve goedkeuring van de gemeenteraad. Zij het met een correctie in de spelling.

Eén duidelijk en vernieuwd reglement voor alle voordelen van de Z-pas

Sinds september 2014 hebben Zoerselaars met een beperkt inkomen recht op een Z-pas. Daarmee krijgen ze verschillende kortingen.