Diest helpt je met je digitale vragen

Publicatiedatum

Auteur

Geert Cluckers

Deel dit artikel

Vanaf 16 oktober ben je elke maandag welkom in de bibliotheek van Diest voor digitale ondersteuning. Het Digipunt helpt iedereen om digitaal mee te zijn.

"De bib is bij uitstek een plaats waar iedereen terechtkan voor laagdrempelige informatie,"zegt schepen van Bibliotheek Geert Cluckers. "Digitaal mee zijn is van groot belang."
Heb je vragen over je smartphone, tablet, of computer? Wil je videobellen, maar weet je niet hoe? Onze deskundige begeleiders staan voor je klaar, en het is helemaal gratis! Je hoeft je niet in te schrijven; je kunt gewoon binnenwandelen tussen 14:00 en 17:00 uur.
Schepen van Senioren Monique De Dobbeleer beklemtoont: "Digitale ondersteuning kan voor veel mensen een groot verschil maken. Met het Digipunt bieden we hulp aan wie daar nood aan heeft en geven we antwoorden op kleine en grote vragen"
DDS-bestuurslid en IT-consultant Pieter Claes is tevreden met dit initiatief van de stad: "Oktober is de maand van de cyberveiligheid. Een betere basiskennis van IT laat iedereen meegenieten van de vele voordelen terwijl ze behoedzaam zijn voor de gevaren"
Daarnaast vergeten we de inwoners in de dorpen niet met gratis workshops over onderwerpen zoals Whatsapp, handige apps voor je smartphone en online gezondheid. Inschrijven is noodzakelijk en kan online of persoonlijk bij de bibliotheek, het stadhuis, Huis 30, of het Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal.
Voor meer informatie en een overzicht van de onderwerpen, bekijk onze website: www.diest.be/digipunt of de flyers op de eerder genoemde locaties.
We kijken ernaar uit om je te helpen de digitale wereld te verkennen!  #diestzorgt #dorpentellenmee

 

DDS nieuws

Kunst voor Kinderen in Kwetsbare Omstandigheden

Op de Internationale Dag tegen de Armoede vandaag, maken we met trots bekend dat we de allereerste stap hebben gezet naar een opwindend nieuw initiatief: "Kunst voor Kinderen in Kwetsbare Omstandigheden". Dit project, met als doel het creëren van een inclusieve samenleving waarin alle kinderen en jongeren, ongeacht hun achtergrond, de kans krijgen om kunst en cultuur te omarmen, wordt op dinsdag 17 oktober 2023 gelanceerd in het stadhuis van Diest.