Dienst Opgroeien gecentraliseerd

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Reymen

Deel dit artikel

Kind en Gezin lanceert een campagne rond opvoedstress. Een kind hebben is een hele uitdaging, ongeacht de leeftijd. De campagne is er dan ook voor alle ouders, in welk stadium van het opvoeden ze zich ook bevinden. In Laakdal zorgden ze ervoor dat alle diensten rond opvoeden en opgroeien sinds vorig jaar op één centrale plaats zitten; het nieuwe polyvalente gebouw in Eindhout.

Vorig jaar werd na vele jaren van plannen en bouwen het nieuwe polyvalente gebouw in Eindhout geopend. Je vindt er judoclub Samurai, een sportzaal voor gemeentelijke basisschool Eindhout en de Buitenschoolse Kinderopvang van Eindhout. Het nieuwe gebouw biedt ook ruimte aan de dienst Opgroeien. Hieronder vallen de dienst Onderwijs, de Buitenschoolse Kinderopvang en de dienst Onthaalouders. Ook het Huis van het Kind heeft er een plek.

“We kozen er bewust voor om de diensten op één plaats te centraliseren”, aldus schepen van Welzijn, Raf Moons. “Zo is het voor de ouders makkelijker om hun weg te vinden als ze hulpvragen hebben, maar kan er tussen de diensten ook vlotter samengewerkt worden. We willen in Laakdal een klimaat creëren waarin ouders zich gesteund voelen bij de uitbouw van hun professionele en persoonlijke leven.”

Een goede opvoeding is belangrijk. Om die reden worden er in Laakdal veel initiatieven genomen in deze context. Zo is er het wekelijkse peuterspeelpunt in de BKO-afdeling van Groot-Vorst. Ouders en grootouders kunnen er hun peuter voorbereiden om de stap naar de kleuterschool te maken. Ze kunnen er tevens terecht met opvoedingsvragen bij de begeleiders. Net zoals in het Huis van het Kind waar zowel ouders als kinderen zich kunnen wenden met allerhande vragen.

Via de website van de gemeente kan je de openingsuren van de dienst Opgroeien en van het Huis van het Kind raadplegen. Meer informatie over de campagne van Kind & Gezin vind je op de website www.opvoedstress.be.

Nieuws uit Laakdal

Laadpalen in Laakdal

We rijden steeds meer met elektrische wagens. Om ervoor te zorgen dat die ten alle tijden kunnen rijden, verschijnen er steeds meer laadpalen in het straatbeeld. Zo ook in Laakdal. Bovenop de 4 laadpalen die er al zijn, worden er momenteel nog 10 palen bijgeplaatst. Deze staan verspreid over de hele gemeente.

Verlenging proefperiode concessie Capellebeemden

In Laakdal keurt de gemeenteraad een verlenging van de proefperiode goed van de concessieovereenkomst tussen de gemeente en concessionaris Khalid Chafai. De proefperiode wordt met een half jaar verlengd.

Gevelrenovatie Sint-Gertrudiskerk voltooid

De gevelrestauratie van de kerk van Groot-Vorst loopt op zijn einde. Voor het afsluiten van deze werken organiseert de Kerkfabriek een viering op vrijdag 5 april om 19u in de kerk. Ze zetten die dag ook de ingebruikname van de nieuwe verwarmingsinstallatie in de kijker.