De Sint komt naar Temse

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

In Temse wonen veel kleine kapoenen. En dat stemt de goede Sint zo blij dat hij naar onze gemeente komt op zondag 19 november. Hij meert aan met zijn boot en Pieten op de Wilfordkaai om 13.30 u. Alle kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom om Sinterklaas toe te wuiven op de kaai en hem te vergezellen naar het Gemeentehuis op de Markt.
In het weekend van zijn aankomst is het ook Winterkermis op de Markt. Op 22 november brengt onze Bib een Sinterklaasverhaal en helpt ze jonge creatievelingen bij het knutselen van een schoentje of stoomboot om klaar te zetten tegen 6 december.

Met de Sint op de foto bij zijn aankomst
Zodra de Sint en zijn Pieten voet aan wal hebben gezet op de kaai in Temse, laten zij zich door alle kinderen en hun (groot)ouders graag begeleiden naar het Gemeentehuis op de Markt. Vanop de pui gooien ze voetballen in het rond en daarna mogen de jonge enthousiastelingen op de foto met de Sint in de feestzaal.

Alle foto’s kan je later op www.opgroeienintemse.be bekijken. 

Kleurtekening
Alle kinderen tot het 4de leerjaar van de basisscholen in Temse kregen een Sinttekening mee naar huis om in te kleuren. De scholen ontvingen de tekening ook digitaal om te verspreiden via hun schoolkanaal voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Ingekleurde tekeningen kan je afgeven aan de Sint op zondag 19 november of in de Bib of AC De Zaat tot
woensdag 22 november. Een beloning is verzekerd! De mooiste kleurtekeningen hangen wij uit in de Bibliotheek.

Sinterklaasverhaal in de Bib
Bij de aankomst van de Sint hoort natuurlijk ook een Sinterklaasverhaal. Kom tijdens de Voorleesweek luisteren naar de Voorleeshelden in onze Bib (Oeverstraat 15) en maak een schoentje of stoomboot om klaar te zetten voor Sint en Piet. Gratis deelname!
• Wanneer? woensdag 22 november, 14 u.
• Voor kinderen vanaf 2 jaar met (groot)ouders

Winterkermis op de Markt
In het weekend van de aankomst van de Sint is er kermis op de Markt. Ook voor gevoelige en kinderen met autisme moet een kermis gezellig zijn. Speciaal voor hen voorzien wij
• een prikkelarm kermismoment zonder felle lichten en luide muziek - op zaterdag van 15 tot 17 u.

Nieuws

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: In memoriam Cyriel De Beule, Tielrodes laatste dorpsfiguur

Temse pioniert met warmteplan

Onze gemeente is één van de vijf pioniers die met ondersteuning van Netwerk Klimaat een lokaal warmteplan opmaakten.

In juni 2022 werden door het VVSG Netwerk Klimaat 5 begeleidingstrajecten opgestart voor de opmaak van lokale warmteplannen. Temse was er één van. Het gaat om een intensief traject van meer dan een jaar. Eind februari 2024 werd het lokaal warmteplan van Temse goedgekeurd.

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: Hugo Maes, 2 jaar burgemeester!