De Ladies Night was een groot succes

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Reymen

Deel dit artikel

Vrijdag 8 maart vond de vijftiende editie van de Ladies Night van de Laakdalse afdeling van Vrouw & Maatschappij plaats. Ook dit jaar was het evenement volledig uitverkocht én konden de dames minister Annelies Verlinden als special guest strikken.

Het concept blijft onveranderd; op internationale vrouwendag een markt organiseren waarin de vrouwelijke handelaars van Laakdal hun producten en diensten kunnen promoten en een modeshow van de Laakdalse kledingzaken, mét lokale modellen. Een concept dat aanslaat, ook deze editie was volledig uitverkocht. Er waren maar liefst 500 aanwezigen.

De Ladies Night

De markt vond dit jaar in het gloednieuwe Capellebeemden plaats. De aanwezigen konden kennis maken met een breed gamma van producten en diensten, voorgesteld door meer dan 30 vrouwelijke ondernemers. De markt ging op twee momenten open, voor en na de modeshow.

De modeshow vond dit jaar op een wel heel speciale locatie plaats: de kerk van Vorst-Meerlaar. Door de stoelen van de kerk te verplaatsen werd een catwalk gecreëerd die bestond uit drie gangpaden. Het verhoogde podium gaf de aanwezigen een mooie blik op de verschillende collecties. De modeshow werd in goede banen geleid door Liestbeth Verlinden. Deze fashionista met Laakdalse roots die professioneel met styling en mode bezig is. De aanwezigen kregen collecties te zien van 9 Laakdalse kledingzaken. Lokale dansgroep T’s DanceExplosion  zorgde voor enkele leuke sfeermomenten.

Hoog bezoek

De dames van Vrouw & Maatschappij Laakdal konden rekenen op hoog bezoek. Minister Annelies Verlinden kwam de modeshow openen. Zij werd geïnterviewd door burgemeester Tine Gielis over de noodzaak van een internationale vrouwendag. Ook Katrien Schrijvers tekende present. Tine Gielis: “Wat we op 8 maart in Laakdal hebben laten zien was pure girlpower. Als vrouwelijke burgemeester ben ik hier uitermate fier op. De Ladies Night is een gevestigde waarde geworden waar we ook de volgende jaren op willen blijven inzetten. Dus dames, afspraak op 8 maart 2025 op een locatie die we zo snel mogelijk kenbaar zullen maken.”

Foto's van de markt en van de modeshow kan je op de Facebookpagina van cd&v Laakdal vinden.

Nieuws uit Laakdal

Sportbeleving in Laakdal

De sportwereld is in beweging. Welke uitdagingen staan de sport in de toekomst te wachten? Met welke trends moeten beleidsmakers in de sport rekening houden?   

Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten vindt dit jaar plaats van 18 tot 26 mei. Net als elk jaar worden lokale producten in de kijker gezet bij consumenten. Tijdens deze editie wordt er extra aandacht besteedt aan samenwerkingen tussen lokale producenten en ondernemers, die met de producten aan de slag gaan.

Inhuldiging Staf Beckersplein

De gemeente Laakdal brengt hulde aan Staf Beckers. De uitvinder ontwikkelde onder andere een nieuwe versie van een ontploffingsmotor in zijn werkhuis in Groot-Vorst. Voortaan draagt het grasveld voor het oude gemeentehuis in Groot-Vorst de naam ‘Staf Beckersplein’.