De bib zet in op digitalisering

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

De bibliotheek zet in op digitalisering

 Sinds enkele weken kan je boeken inleveren via de digitale inleverschuif aan de bibliotheek. “We willen blijvend inzetten op digitalisering in de bibliotheek. Na het invoeren van de online betaalmodule op de website is de digitale inleverschuif de volgende stap” zegt schepen Romi Soors.

 Een digitale inleverschuif

Er was in het verleden al een inleverschuif waardoor je boeken op elk moment terug kon inleveren. Maar vanaf nu gaat dit geautomatiseerd. Dit betekent dat de ingeleverde boeken rechtsreeks van de lidkaart worden gehaald en je een bevestigingsmail kan laten verzenden ter controle. Verder werkt de schuif heel eenvoudig: je moet de boeken één voor één inleveren door ze  voor de klep te houden, deze herkent het boek en opent dan automatisch. Vervolgens zie je de titel op het scherm verschijnen en kan je controleren of alles correct is ingeleverd.

 Online betalen via de website

Vanaf nu kunnen het lidgeld en de boetes ook online betaald worden. Je hoeft daarvoor dus niet meer naar de bibliotheek te komen. Via je eigen bibliotheek-account kan je via één druk op de knop alle openstaande bedragen afrekenen.

Een eigen bibliotheek-account aanmaken, kan snel en eenvoudig op de website van de bibliotheek. Via dit account kan je ook gratis gebruik maken van andere online diensten zoals Fundels (digitale prentenboeken), Go Press (digitale kranten- en tijdschriftartikels) en cloudLibrary (e-boeken).

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net