Coronaproof sportdagen voor de Lummense kinderen

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

De afgelopen dagen waren er heel wat blije gezichtjes te bespeuren in het sportcomplex en aan het Schulensmeer. De kinderen van de Lummense scholen mochten zich er uitleven tijdens een dag gevuld met sport en spel. “Omwille van corona konden de jaarlijkse kleuter- en schoolsportdagen niet doorgaan zoalsgewoonlijk. Bovendien schreven de maatregelen voor dat kinderen slechts één hobby mochten kiezen waardoor sporten beperkt werd. Dat vonden we natuurlijk heel jammer! Om ervoor te zorgen dat de kinderen toch bleven bewegen, besloten we om coronaproof sportdagen te organiseren.” zegt schepen Romi Soors. 

Voor de kleuters en de kinderen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar vonden de sportdagen plaats in het sportcomplex Vijfsprong. De scholen kregen de mogelijkheid om op verschillende dagen naar de sporthal te komen, waar er activiteiten werden georganiseerd per klasbubbel. De kinderen van het 5deen 6de leerjaar mochten zich uitleven tijdens Fun@schulensmeer. Ook hier werden scholen apart uitgenodigd en konden ze in hun klasbubbel genieten van activiteiten op en naast het water. 

In het totaal werden er in de maanden mei en juni maar liefst 20 sportdagen georganiseerd en beleefden de kinderen een leuke maar vooral sportieve dag. 

 
Romi Soors

Schepen van Sport

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net