Publicatiedatum

Auteur

Steffi De Craemer

Deel dit artikel

Christendemocratische tenoren steunen jonge lijst van cd&v Gent

Vandaag maakt cd&v Gent de sokkel van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Onder aan de lijst staan zes christendemocraten met een indrukwekkende staat van dienst in verschillende maatschappelijke sectoren.

Jean-Paul Corin, die plaats 48 bekleedt, kan bogen op een jarenlange ervaring in directiefuncties binnen CM, aangevuld met heel wat vrijwillige engagementen in zowel de financiële wereld als de sportwereld. Een plaats lager staat Brigitte Van Schoote, advocate en bestuurder van verschillende verenigingen actief in de sociale sector en de sportwereld. Henri De Hemptinne (plaats 50), CEO van de bekende Gentse autogroep CIAC en voorzitter van de groepering van autodealers (GDA) binnen Traxio.  Mieke Van Hecke (plaats 51) behoeft geen introductie. Ze was Vlaamse parlementslid en topvrouw van het katholiek onderwijs, lijsttrekker voor cd&v bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en schepen van Burgerzaken in de eerste jaren van deze legislatuur. Plaats 52 is voor Paul Matthys, voormalig gedelegeerd bestuurder van staalreus Sidmar (het huidige Arcelor Mittal) en gewezen CEO van vdk bank.

Lijstduwer voor cd&v Gent wordt Peter Leyman. Leyman heeft naast zijn ervaring in de nationale politiek als kamerlid een indrukwekkende carrière in het bedrijfsleven achter de rug, als gedelegeerd bestuurder van Volvo en VOKA en algemeen directeur van maatwerkbedrijf Ryhove. Hij combineert een doorgedreven kennis van cijfers en management met een grote zorg voor het sociale middenveld. “Ik geloof sterk in het programma en de kandidaten van cd&v Gent. Ik ben ervan overtuigd dat de partij het verschil maakt en nodig is in Gent. Cd&v is en blijft de beste garantie voor een evenwichtig en financieel gezond bestuur dat zich focust op de kerntaken van de lokale overheid. De toenemende polarisering in de samenleving baart me zorgen en heeft me ertoe aangezet om mijn steun voor cd&v opnieuw te expliciteren als lijstduwer”, zo verklaart Leyman.

Lijsttrekker Isabelle Heyndrickx: “We zijn bijzonder blij dat deze zes mensen, die hun strepen hebben verdiend in uiteenlopende sectoren van onze samenleving, onze lijst willen duwen. We hebben er bewust voor gekozen om aan de top van de lijst plaats te maken voor jonge, beloftevolle politieke talenten. Het is een enorme meerwaarde dat we kunnen rekenen op het advies en de steun van mensen met zoveel inzicht en ervaring.”

Nieuws

Cd&v Gent stelt twaalf sterke kandidaten voor, leden spreken zich positief uit over programma

Cd&v Gent heeft 2024 vol ambitie ingezet. De traditionele nieuwjaarsreceptie werd gekoppeld aan een partijcongres. De leden spraken zich daar positief uit over het verkiezingsprogramma, dat daarmee in de finale fase terechtkomt. Daarnaast werden de eerste twaalf namen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober bekendgemaakt.

Begroting 2024 - wijziging budget en meerjarenplan

Op de gemeenteraad vond een debat plaats over de wijziging van het budget en meerjarenplan. Fractievoorzitter Stijn De Roo deed een tussenkomst namen onze fractie.

Dit jaar al 572 overtredingen rond het niet in orde zijn van fietsverlichting !

Zichtbaarheid is cruciaal voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. In deze donkere winterdagen met heel wat regen en ook dit jaar weer wat sneeuw zijn de Gentse actieve weggebruikers extra kwetsbaar.