CD&V wordt CD&V Plus

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

Op de vooravond van 2024 brengt CD&V Lievegem als grootste politieke familie belangrijk politiek nieuws. De partij gaat naar de kiezer onder een nieuwe naam en stelt ineens ook enkele kandidaten voor. 
  
CD&V wordt CD&V Plus 
Zeg niet langer CD&V maar wel CD&V PLUS, een lijst met CD&V kandidaten én enkele onafhankelijke verruimingskandidaten. De PLUS staat voor “positief, Lievegems, uitgebreider en sterker”. “We gaan voluit voor een uitbreiding van onze familie, waarbij mensen zich aansluiten die Lievegem mee willen vormgeven, onze idealen en manier van werken ondersteunen," verklaart Kim Martens (38 – CD&V PLUS), de huidige Burgemeester van Lievegem, die officieel is aangesteld als lijsttrekker voor dit vernieuwende project.
 
De lijst krijgt stilaan vorm en de partij is van plan de komende maanden stelselmatig de namen van de kandidaten bekend te maken. We houden er nog wat de spanning in. Feit is dat we met deze lijst allemaal mensen samenbrengen die gaan voor hetzelfde mooie project.
 
Zes jaar lang zijn we vanuit Lovendegem, Waarschoot en Zomergem Samen gegroeid in ons fusieverhaal. We bouwen vanaf nu aan het Samen Lievegem van de toekomst.
 
We bundelen tonnen ervaring met frisse nieuwe ideeën. CD&V PLUS gaat voluit voor een verbindend project waarbij een sterke visie en vooruitgang ten dienste van onze inwoners centraal staan. We kiezen niet voor extremen maar boeken vooruitgang door te luisteren naar onze inwoners, verenigingen en ondernemers, samen te werken en zo  een toekomstvisie uit te rollen die is gedragen door de bevolking. 
 
Jurgen Blomme sluit zich aan bij het project 
Een van de verrassende onafhankelijke kandidaten die zich aansluit, is Jurgen Blomme. "Voor mij was deze stap eigenlijk logisch. Ik heb als onafhankelijke in de gemeenteraad gezeten en voelde dat mijn standpunten vaak samenvielen met die van de CD&V-fractie. Ik stap graag in dit positieve verhaal en zal als onafhankelijke bijdragen aan de verbreding van deze mooie familie." 
  
Top 3 
Terzelfdertijd wordt vandaag de top 3 van de lijst voorgesteld.
Kim Martens (38) trekt dus de lijst, gevolgd door Hilde De Graeve (47) op twee en Caroline Fredrick(40) op drie. De plaats van Jurgen Blomme op de lijst wordt later meegedeeld. De komende maanden zullen de namen van de toekomstige kandidaten mondjesmaat worden vrijgegeven, zowel de kandidaten met een lidkaart als deze die onafhankelijk zullen opkomen. De partij zal zeggen zeker nog verrassen met de nieuwe namen van de toekomstige kandidaten. Wordt dus vervolgd. 

1. LIJSTREKKER: Kim Martens (38)  
Wat al werd verwacht is nu ook officieel. Kim Martens (38) trekt in oktober de CD&V Plus-lijst in Lievegem en is hiermee de eerste officiële kandidaat Burgemeester in Lievegem.
 
Wie is Kim Martens? 
Ik kom oorspronkelijk uit Waarschoot. Mijn grootouders hadden een winkel in Beke en mijn vader werkte bij Bekaert in Aalter. Tien jaar geleden is hij overleden aan hartfalen. Mijn keuze voor de christendemocraten werd mede beïnvloed door mijn broer, die 16 jaar ouder is en eerder politiek actief was bij jong CD&V Waarschoot. Daarnaast sluit de manier waarop deze partij aan politiek doet goed aan bij mijn eigen voorkeur, namelijk vooruitgang bereiken door compromissen te sluiten.
 
Ik ben getrouwd met Evi Goethals. We hebben elkaar ontmoet in het uitgaansleven van Waarschoot. Ons gezin telt twee jonge dochters, Léonie (6) en Renée (1). Tijdens mijn rechtenstudie was Pieter Claeys, nu burgemeester in Kaprijke, een van mijn studiegenoten. Na mijn studie liep ik stage bij het advocatenkantoor van de huidige burgemeester van Brugge, Dirk De Fauw. In 2018 heb ik mijn eigen advocatenpraktijk in Waarschoot opgericht. Momenteel combineer ik deze praktijk nog steeds met mijn rol als burgemeester.
 
Ik wil vooral de zogenaamde drie V’s hoog in het vaandel voeren: verzorgen, veiligheid en verenigen.
Met verzorgen zie ik een nette gemeente, met wegennet in goede staat en veel groen om te verpozen. Ook een kwalitatieve dienstverlening en een goede sociale zorg voor onze inwoners. Bij veiligheid denk ik vooral aan een goede politiewerking en een verkeersveilige gemeente voor alle weggebruikers. Verenigen tenslotte wil ik bereiken door voor een moderne en comfortabele accommodatie te zorgen ten dienste van het verenigingsleven in Lievegem. We willen een gemeente zijn, die inzet op samenkomen. Samen met ons sterke team bouwen we verder aan het Lievegem van morgen.
 
Kim Martens (38 – CD&V Plus)
Gehuwd met Evi Goethals en Trotse papa van Léonie (6) en Renée (1)
 
Beroep: advocaat – kantoor CO.RECHT te Lievegem (Waarschoot) – www.corecht.be
 
Politieke loopbaan:
2006: eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen te Waarschoot – 1ste opvolger
2008: installatie als gemeenteraadslid in Waarschoot na de burgemeesterswissel tussen ereburgemeester Ghislain Lippens en wijlen ereburgemeester Ann Coopman
2012: mandaat van tweede schepen in Waarschoot bevoegd voor mobiliteit, sport, jeugd en personeel
2018: eerste schepen van Lievegem bevoegd voor financiën, sport, ICT en landbouw
Sept 2022: Burgemeester van Lievegem
 
Politieke moeder: Ann Coopman
 
2. OP PLAATS 2: Hilde De Graeve (47)  
47 jaar geleden werd ik geboren in Zomergem, mijn heimat. Zomergem, Lievegem maakt dus deel uit van wie ik ben. Ik woon in de Bauwerwaan samen met mijn gezin. We wonen heel graag op het hoogste punt van Zomergem. Dicht bij de natuur omringd door de akkers en bossen tussen de schapen. Mijn ouders, zus en haar gezin wonen op een boogscheut van ons. We vinden het belangrijk om over de generaties heen ervoor elkaar te zijn en te zorgen. We zijn dan ook echte familiemensen.
 
Dat zijn de waarden en normen die ik ook steeds meeneem in mijn beleid in Lievegem. Kansen geven om te verbinden om eenzaamheid te bestrijden, er te zijn voor elkaar. Dat is wat een gemeenschap vormgeeft. Ik hecht dan ook bijzonder veel waarde aan vrijwilligers en het verenigingsleven.  Je vindt me dus reeds 18 jaar op de vele activiteiten in onze gemeente. Mijn politiek engagement begon immers in 2006 met een eerste deelname aan gemeenteraadsverkiezingen en direct verkozen als raadslid in de oppositie
 
In 2024 komen er nieuwe verkiezingen aan. Het is mijn ambitie opnieuw te mogen zorg dragen voor Lievegem op een rechtvaardige kordate manier.
 
Gehuwd met Yves Blondia en mama van Glenn, Eva en Stef
 
Beroep: werkzaam op het College Ten Doorn, Eeklo
 
Politieke loopbaan:
2006: eerste deelname aan gemeenteraadsverkiezingen en direct verkozen als raadslid in de oppositie
2012: mandaat van OCMW-voorzitter, voorzitter Welzijnsband
2018: schepen van Sociale Zaken in Lievegem en schepen van feestelijkheden voor Zomergem
 
3. OP PLAATS 3: Caroline Fredrick (40)  
Ik ben geboren en getogen in Lovendegem, als juriste werkzaam in de verzekeringssector en een heel jonge veertiger. Ik ben getrouwd met Jeroen en mama van twee flinke dochters, Eléonore (8) en Emmanuelle (6). In mijn vrije tijd geniet ik met mijn vriendinnen van een loopje in onze mooie Lievegemse natuur. 
 
Gesteund door mijn ouders (Christiaan Fredrick en Christa Vanheule) en vanuit mijn jeugdengagement (Chiro & Speelpleinwerking) ben ik in 2005 vol ambitie in de lokale politiek gestapt om onze gemeente sterker, gezelliger, sportiever en socialer te maken.  Gedurende 12 jaar heb ik in Lovendegem het sociaal beleid uitgewerkt en tal van jeugdinitiatieven genomen als bevoegd OCMW-voorzitter en schepen in Lovendegem. En sinds de fusie heb ik me in Lievegem mogen inzetten als schepen van Jeugd, Onderwijs, Kinderopvang, senioren en later ook Sport. 
 
Het lokaal beleid is er de laatste tijd niet gemakkelijker op geworden maar ik bijt mij inhoudelijk graag vast in dossiers. Ik vind er plezier in om mee te werken aan een beleid over generaties heen met als doel mee te bouwen aan een kwaliteitsvol leven voor onze inwoners. En dat wil ik verder doen zoals ik in het leven wil staan: authentiek, gedreven en recht door zee. Altijd aanspreekbaar en een steeds aanwezig bij en in onze verenigingen. 
 
Politieke loopbaan:

  • 2006 - 2012: eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen en direct verkozen als OCMW - voorzitter en schepen van Jeugd in Lovendegem. 
  • 2012 - 2018: herverkozen en opnieuw OCMW - voorzitter en schepen van Jeugd in Lovendegem.
  • 2018: schepen van Jeugd, Onderwijs, Kinderopvang, Senioren en Sport in Lievegem

4. PLUS-kandidaat: Jurgen Blomme (53)  
Jurgen Blomme was een evidente keuze. Hij zetelde als onafhankelijke binnen de gemeenteraad maar voelde aan dat zijn standpunten nooit ver lagen van deze van de CD&V-fractie. Hij stapt mee in dit positieve verhaal en zal als onafhankelijke onze familie verbreden. 
 
Jurgen aan het woord:
Positiviteit is altijd mijn uitgangspunt geweest om aan politiek te doen. Ik concentreer me liever op verbinden en sluiten van compromissen dan dat ik het conflict opzoek. Mijn stokpaardje blijft het sociaal beleid. In 2010 werd ik voorzitter van het OCMW van Waarschoot en daar kon ik echt mijn ei in kwijt. Een goede dienstverlening en 'iedereen telt mee' moet één van de belangrijkste taken zijn van elke gemeente.  Ik kijk ernaar uit om als onafhankelijk plus-kandidaat mee mijn schouders te zetten onder het positieve verhaal voor onze gemeente.

Gehuwd met Sven Lippens. 
Beroep: Leraar Hotel - Sommelier Conseil aan Hotelschool Gent
 
Politieke loopbaan:
2006: eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen te Waarschoot – gemeenteraadslid
2010: mandaat van OCMW-voorzitter in Waarschoot
2012: Fractieleider sp.a-plus in de Waarschootse gemeenteraad
2018: Onafhankelijk gemeenteraadslid Lievegem

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken