CD&V wil échte fietssuggestiestroken in Overmere-Centrum

Publicatiedatum

Auteur

Willem Van Steendam

Deel dit artikel

CD&V Groot-Berlare blijft ijveren voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers in het centrum van Overmere. Daarom pleit CD&V-raadslid Marleen Zaman voor een totaal parkeerverbod in de versmalde zone van de N445 en voor duidelijk zichtbare fietssuggestiestroken.

CD&V Groot-Berlare blijft ijveren voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers in het centrum van Overmere. Daarom pleit CD&V-raadslid Marleen Zaman voor een totaal parkeerverbod in de versmalde zone van de N445 en voor duidelijk zichtbare fietssuggestiestroken.

Dergelijke fietssuggestiestroken remmen de snelheid van het gemotoriseerd verkeer af en geven fietsers een eigen plaats op de weg. Heel wat schoolgaande kinderen in Overmere verplaatsen zich met de fiets via de drukke verkeersweg naar hun school. “Maar de huidige oplossing, met kleine en quasi onzichtbare fietsen op het wegdek, creëert een vals veiligheidsgevoel voor de fietsers,” aldus CD&V raadslid Marleen Zaman. “Overmere hoopte op dezelfde fietssuggestiestroken als diegene die onlangs in het centrum van Berlare gerealiseerd werden. Waarom kan in Berlare wel wat in Overmere niet kan?”

Eerder pleitte CD&V ook voor een totaal parkeerverbod in de versmalde zone van de N445 in het centrum van Overmere, die loopt vanaf de pastorij in de Baron Tibbautstraat tot aan de Burgemeester De Lausnaystraat, ter hoogte van de handelszaak ’t Boerken. “Een dergelijk parkeerverbod brengt evenmin bijkomende hinder mee voor de zelfstandige ondernemers in de buurt, die elk over eigen parkeerfaciliteiten beschikken. Een parkeerverbod zou de verkeersveiligheid sterk verbeteren en de leefbaarheid van het centrum van Overmere ten goede komen,” verduidelijkt CD&V raadslid Bert Van de Velde.

Voor CD&V Groot-Berlare is verkeersveiligheid een prioriteit en daarin vormen verkeersveilige schoolomgevingen een belangrijke schakel. CD&V zal bevoegd schepen Carine Meyers bevragen over dit dossier tijdens de gemeenteraad van 9 mei 2022.

Meer informatie? Contacteer CD&V raadslid Marleen Zaman via 0499/72 37 86

Berlare_Nieuws

Team Project9290#cd&v

Project9290#cd&v stelt haar volledige lijst van 25 kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024

Oranje stoel

Zit je met vragen, bedenkingen, ideeën, zie je knelpunten en oplossingen of heb je gewoon een goed gedacht voor onze gemeente?

Kom het ons vertellen tijdens 1 van onze ORANJE STOEL sessies

Project9290#cd&v wil actieplan voor betere dienstverlening door de gemeente

Uit de gemeentemonitor die gepubliceerd werd op 24 januari 2024 blijkt dat de Berlarenaar niet tevreden is over de dienstverlening van het gemeentebestuur. De tevredenheid over de loketdiensten is met 10% afgenomen ten opzichte van de vorige publicatie van de gemeentemonitor in 2020. De tevredenheid over de digitale dienstverlening is gedaald met 7% ten opzichte van de vorige publicatie van de gemeentemonitor. We scoren hier als gemeente beduidend slechter dan het Vlaamse gemiddelde en slechter dan gelijkaardige gemeenten.