Blue-bike ook in Waregem in stijgende lijn

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Fietsdeelsysteem Blue-bike sloot 2022 af met recordcijfers en een grote groei. Ook Waregem deed daarvoor zijn duit in het zakje, want onze lokale cijfers volgen de nationale trend van steeds meer (deel)fiets en minder auto.

In Waregem vind je sinds midden 2011 al Blue-bikes aan het station, sinds 2017 is er een bijkomende ‘hub’ op de parking aan Waregem Expo. Samen zorgden ze in 2022 voor deze gebruikscijfers:
 
2224 ritten
318 unieke gebruikers zorgden samen voor 2224 uitleenbeurten/fietsritten. En dat is een stijging van maar liefst 38,48 procent tegenover 2021 (1606 ritten). Deze ritten gebeurden uiteraard allemaal op een van de 23 beschikbare bekende blauwe fietsen.
 
Heel wat gebruikers uit regio Gent
De grootste groep van gebruikers van de Waregemse Blue-bikes komt uit de regio Gent (1468 ritten, verspreid over de laatste drie jaar). Gebruikers uit regio Deinze komen op plaats twee (775 ritten), gevolgd door onze eigen regio (575 ritten). De regio’s Kortrijk en Antwerpen vervolledigen de top vijf.
In de omgekeerde richting gebruiken Waregemnaren trouwens het meest een Blue-bike in het station van Deinze. Ze deden er maar liefst 2524 ritten op drie jaar tijd.
 
Deelmobiliteit zit in de lift
Ook het gebruik van de elektrische deelwagens in onze stad stijgt. Begin januari meldde het stadsbestuur al dat er vanaf dit jaar meer deelwagens komen op meer locaties. Samen met de stijgende gebruikscijfers van de deelfietsen bewijst het dat blijvend inzetten op deelmobiliteit nodig is én werkt.

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.