Bibliotheek veilt unieke items ten voordele van De Warmste Week

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

De Waregemse bib organiseert op zaterdag 16 december De Warmste Veiling. Liefst 19 unieke voorwerpen worden geveild, waaronder gesigneerde wielertruitjes, striptekeningen en andere verzamelitems. De opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week. Dit jaar is het thema opgroeien zonder zorgen en daar wil de bibliotheek zich maar wat graag voor engageren.

Op zaterdag 16 december ben je vanaf 10.30u. welkom op De Warmste Veiling. Een mooie reeks van unieke voorwerpen gaat onder de hamer: vier gesigneerde wielertruitjes van Trek-Segafredo en een Soudal Quick-Step wielertruitje gesigneerd door Remco Evenepoel, een gesigneerd thuisshirt van SV Zulte Waregem (seizoen 2023-2024), negen genummerde en gesigneerde prenten van onder meer Randall Casaer en Charel Cambré, gesigneerde hebbedingen van Piv Huvluv… Je kan alle voorwerpen op voorhand bekijken via waregem.bibliotheek.be.

De Warmste Bib
Vanaf maandag 18 december ben je welkom in De Warmste Bib. Een hele week lang kan je deelnemen aan doorlopende activiteiten. Ook daarvan gaan de opbrengsten naar De Warmste Week. Je kan komen draaien aan het prijzenrad en de allerkleinsten kunnen hengelen naar een prijs bij het eendjesvissen.

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.