Bibliotheek veilt unieke items ten voordele van De Warmste Week

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

De Waregemse bib organiseert op zaterdag 16 december De Warmste Veiling. Liefst 19 unieke voorwerpen worden geveild, waaronder gesigneerde wielertruitjes, striptekeningen en andere verzamelitems. De opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week. Dit jaar is het thema opgroeien zonder zorgen en daar wil de bibliotheek zich maar wat graag voor engageren.

Op zaterdag 16 december ben je vanaf 10.30u. welkom op De Warmste Veiling. Een mooie reeks van unieke voorwerpen gaat onder de hamer: vier gesigneerde wielertruitjes van Trek-Segafredo en een Soudal Quick-Step wielertruitje gesigneerd door Remco Evenepoel, een gesigneerd thuisshirt van SV Zulte Waregem (seizoen 2023-2024), negen genummerde en gesigneerde prenten van onder meer Randall Casaer en Charel Cambré, gesigneerde hebbedingen van Piv Huvluv… Je kan alle voorwerpen op voorhand bekijken via waregem.bibliotheek.be.

De Warmste Bib
Vanaf maandag 18 december ben je welkom in De Warmste Bib. Een hele week lang kan je deelnemen aan doorlopende activiteiten. Ook daarvan gaan de opbrengsten naar De Warmste Week. Je kan komen draaien aan het prijzenrad en de allerkleinsten kunnen hengelen naar een prijs bij het eendjesvissen.

Nieuws

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen opnieuw hun Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren – dit jaar op vrijdag 31 mei – brengt opnieuw duizenden buren samen. Ook in Waregem wordt dat in tientallen buurten gevierd, gewoon op straat of met een lekkere barbecue. Feestende buurten kunnen met een feestcheque van de stad rekenen op een financieel duwtje in de rug. We gaan dit jaar ook opnieuw op zoek naar de Buur van het Jaar.

Algemeen directeur Guido De Langhe met pensioen, Frederik Verdonck is opvolger

De gemeenteraad aanvaardde in de zitting van dinsdag 2 april het ontslag van algemeen directeur Guido De Langhe. De directeur gaat immers met pensioen op 1 juli. Ondertussen is met huidig financieel adviseur Frederik Verdonck ook zijn opvolger bekend.

Vanaf 1 mei half uur gratis parkeren in rode zone en uitbreiding blauwe zone

De gemeenteraad heeft op dinsdag 2 april het aangepast belastingreglement op het parkeren 2020-2025 goedgekeurd. De wijzigingen houden in dat je vanaf 1 mei het eerste half uur gratis kan parkeren in de rode zone en dat de blauwe zone wordt uitgebreid in de stationsomgeving. Dat nieuwe reglement is van kracht vanaf 1 mei 2024.