Bib elke dag open van 8u tot 22u

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

 

 

 

 

Boeken uitlenen, inleveren, de krant, een boek of tijdschrift komen lezen en zelfs studeren, dankzij flexibele openingsuren van open+ doe je dit wanneer het jou past. Vanaf 1 maart is de bibliotheek namelijk elke dag open van 8u-22u, ook op zon- en feestdagen.

Tijdens open+ is er geen personeel aanwezig en werkt de bibliotheek volledig automatisch. Je kan toegang krijgen tot de bib door je eID in te scannen en je persoonlijke code in te geven. De deur van de bib opent dan automatisch, de lichten zullen branden en je kan aan de zelfleen de boeken uitlenen of inleveren.

Schepen Romi Soors, bevoegd voor bibliotheek: “Je moet dus wel een beetje thuis zijn in de bib om vlot van deze service gebruik te kunnen maken maar het biedt zoveel mogelijkheden. Met open+ spelen we nog meer in op de noden van onze bibliotheekgebruikers want ze kunnen vanaf nu elke dag terecht in de bib. Dat is handig ‘s avonds, tijdens het weekend of als je wil studeren in de bib. De openingsuren zijn uitgebreid van 34 uur naar 98 uur. Aangezien de bibliotheek een prachtig gebouw is, was het jammer dat de infrastructuur slechts beperkt kon worden benut. Nu kunnen we deze faciliteiten ruimer terug geven aan de Lummenaar.”

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net