Beleving troef tijdens tweejaarlijkse Vrijetijdsmarkt

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Op zaterdag 1 juni smelten cultuur, sport en vrije tijd samen in Waregem. Tal van lokale verenigingen en organisaties zetten van 14.00u. tot 18.00u. hun werking in de kijker op de Zuiderpromenade en het Boekenplein. Kom jij ook proeven van het gigantische aanbod tijdens de Vrijetijdsmarkt?

Waregem wil jong en oud laten proeven van vrije tijd in al zijn vormen. We creëren een gezellige drukte, met podia voor lokaal talent. Doorlopend kan je proeven van tal van sportinitiaties, dansdemo’s, muziek, optredens en nog veel meer.

Shop naar hartenlust op de Home Made Markt bij lokale creatievelingen met hun zelfgemaakte juwelen, ambachtelijke lekkernijen en unieke kunstwerkjes. Sla je slag op de boekenmarkt van de bibliotheek. Je koopt er afgeschreven boeken en oude tijdschriften voor een prikje. Pik in avant-première het nieuwe seizoensprogramma van cc De Schakel mee en ontdek welk schoon volk over de vloer zal komen tijdens het seizoen 24-25.

Voor de kleine bezoekers is er een speels Vlieg-je-mee parcours met leuke opdrachten en fraaie prijzen. En natuurlijk is er ook beestig goede animatie met een draaimolen vol mechanische zeewezens en tal van verdwaalde creaturen die je aandacht vragen. Of laat je gaan met snijplotters en lasercutters in de Maakbib.

Gezellig verpozen kan bij een drankje in de festivalbar ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Of proef een stukje taart in de FairCake-stand. Zin om deel te nemen aan de FairCake-bakwedstrijd? Bak zelf een taart met fairtrade of lokale ingrediënten en maak kans op een heus fairtrade verrassingspakket.

Alle info op www.waregem.be/vrijetijdsmarkt.

Nieuws

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Gaverbeek wordt nog zichtbaarder in de stad

De nieuwe poort tot de hippodroom in Waregem zet letterlijk en figuurlijk de deuren open

voor de verdere opwaardering van de Gaverbeek. Anderhalf jaar na deze realisatie kan deel

twee van dit regionale project zijn beloop nemen. De Gaverbeek wordt tussen de Zuiderlaan

en de hippodroom zo’n 180 meter open gelegd. Later volgen ook een wandeltraject en een

aantal beleefplekken langs die nieuwe loop. De werken zullen na Waregem Koerse volgend

jaar van start gaan.