Andries Tjalma

Lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2024

Indien ik jullie vertrouwen krijg, ben ik kandidaat-burgemeester en wil ik Edegem op mensenmaat besturen. Edegem is niet zomaar een plaats op de kaart, het is ons gezamenlijke thuis, waar het welzijn van iedere inwoner telt.

Ik ben gans mijn jeugd opgegroeid in deze mooie gemeente. Ik heb op de middelbare school Olve zowel als leerling dan ook als leerkracht de kracht en de veerkracht van onze gemeenschap met eigen ogen mogen aanschouwen. Zo organiseerde ik reeds op 17-jarige leeftijd met vrienden een benefiet voor het Oekraïne project Edegem, namelijk Song of Bubbles and Fire. Daarnaast hebben mijn jarenlange betrokkenheid als groepsleider van de 27ste scoutsgroep en als bestuurslid van het jeugdhuis 'het varken' mij een ruim netwerk gegeven binnen de Edegemse jeugdwerking. Verder ben ik jarenlang lid geweest van het Europees jongerenparlement en zetel ik momenteel als penningmeester in het bestuur van Kena vzw.

Ik neem als bureaulid en ondervoorzitter ook nog actief deel aan de jeugdraad van Edegem, waarbij ik ernaar streef om de stem van onze jongeren en jeugdverenigingen te versterken. Dit engagement heeft mij gesterkt in mijn overtuiging van de kracht die samenwerking en inclusiviteit met zich meebrengen, waarden die ik naar voren wil brengen in ons lokaal bestuur.

Mijn academisch parcours, gaande van handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen tot een master in Europese politiek aan de KU Leuven, weerspiegelt mijn toewijding voor een helder en goed afgerond begrip van bestuur. Als financieel analist bij Johnson and Johnson breng ik expertise in strategische planning en financieel management met me mee.

Ik hoop te laten zien dat verantwoord besturen naadloos verweven kan zijn met een warme, gezonde en inspirerende gemeenschap. Waarbij we de huidige kloof overbruggen tussen een efficiënt sbeheer en het stimuleren van een omgeving waar inwoners zichzelf kunnen ontplooien en actief deelnemen aan het vormgeven van onze gemeenschap.

In mijn visie voor Edegem zorgen we voor ons dorp en voor elkaar met respect voor iedereen. Laten we samen bouwen aan een gemeenschap die gedijt op respect, medeleven en een gedeelde inzet om van Edegem een plek te maken die we allemaal met trots thuis kunnen noemen. Ik sta alvast te popelen in de startblokken om deze reis samen met jullie aan te vatten.

Samen kunnen we een respectvolle, zorgzame en betrouwbare toekomst voor Edegem creëren. #respectvooredegem