Aanpassingswerken parking OC De Coorenaar afgewerkt

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Wateroverlast is vanaf nu verleden tijd op de parking van ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem. Waterontvangers op de rijweg voeren het water voortaan af naar een wadi. De parking wordt komende maandag 5 februari weer opengesteld.

Bij hevig regenweer stond de parking van oc De Coorenaar in de Georges Coornaertdreef vaak onder water, maar dat probleem loste het stadsbestuur nu helemaal op. Op de parking werd immers een wadi (opslag- en infiltratievoorziening) voorzien, die het water zal bufferen. Het wegdek helt nu af en via waterontvangers in het rijweggedeelte wordt het water afgevoerd richting de wadi. Het water zal nadien langzaam in de grond sijpelen.

Door het plaatsen van deze waterontvangers werd dus ook de rijweg heraangelegd. De werken duurden drie weken en na het uitharden zal de parking komende maandag weer helemaal toegankelijk zijn.

Nieuws

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Gaverbeek wordt nog zichtbaarder in de stad

De nieuwe poort tot de hippodroom in Waregem zet letterlijk en figuurlijk de deuren open

voor de verdere opwaardering van de Gaverbeek. Anderhalf jaar na deze realisatie kan deel

twee van dit regionale project zijn beloop nemen. De Gaverbeek wordt tussen de Zuiderlaan

en de hippodroom zo’n 180 meter open gelegd. Later volgen ook een wandeltraject en een

aantal beleefplekken langs die nieuwe loop. De werken zullen na Waregem Koerse volgend

jaar van start gaan.