40% korting op Omnipas 65+

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Reymen

Deel dit artikel

De gemeenteraad keurt een korting goed van 40% op busabonnementen voor 65+-ers, de Omnipas 65+. Dit betekent dat nu alle inwoners van Laakdal korting krijgen van de gemeente op hun busabonnement.

In 2012 hernieuwde de gemeente Laakdal haar derdebetalersregeling bij De Lijn. De regeling houdt in dat de gemeente 40% van de abonnementskosten van haar inwoners op zich neemt. Aangezien in 2012 65+-ers nog gratis met De Lijn reisden, werd deze groep niet mee opgenomen in de derdebetalersregeling. De gemeenteraad keurt nu een aanpassing in de derdebetalersregeling goed die ervoor zorgt dat ook 65+-ers 40% krijgen op een busabonnement.

De Lijn biedt abonnementen aan voor drie leeftijdscategorie√ęn.
Buzzypas: voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar
Omnipas: voor volwassenen van 25 tot en met 64 jaar
Omnipas 65+: voor ouderen vanaf 65 jaar

Abonnementen kunnen gekocht worden voor een periode van 1 maand, 3 maanden of 1 jaar. Een abonnement wordt op de MOBIB-kaart opgeladen. Deze kaart is 5 jaar geldig en gebruik je als betalingsbewijs bij het instappen. De makkelijkste manier om een abonnement bij De Lijn te kopen is online, via hun website. De korting wordt dan automatisch verrekend. Abonnementen kunnen ook gekocht worden via een digitaal contactformulier van De Lijn, in Lijnwinkels, bij dagbladhandelaars en bij sommige grootwarenhuizen. Op de website van De Lijn vind je een overzicht van de verkooppunten.

Nieuws uit Laakdal

Cashpunt Veerle wordt toegankelijker

Het voetpad voor het Cashpunt in Veerle wordt vlakker gemaakt. De helling om het Cashpunt binnen te gaan is nu te steil voor rolstoelgebruikers

Tine wil burgemeesterschap combineren met rol als volksvertegenwoordiger

Tine gaat voor een vierde ambtstermijn als burgemeester. Ze wil dit doen in combinatie met haar nieuwe functie als federaal parlementslid. Ze schreef een brief om uit te leggen wat de combinatie van deze twee functies kan betekenen voor onze gemeente. 

Rioleringswerken

De gemeenteraad keurt rioleringswerken goed aan de Huiperstraat, Mortelstraat, Toke Van Nestestraat, Eikenstraat en de Bennekensstraat.