Zeven nieuwe kinderopvangplaatsen in Hamme: “Maar groot tekort blijft nijpend”

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Onze schepen van Samenleving en Gezin en waarnemend burgemeester Ann Verschelden laat weten dat er zeven nieuwe kinderopvangplaatsen zijn in Hamme. De uitdaging blijft echter groot. Onze schepen blijft verder zoeken naar oplossingen. #kinderopvang

 

 

Zeven nieuwe kinderopvangplaatsen in Hamme: “Maar groot tekort blijft nijpend”

Schepen van Samenleving en Gezin Ann Verschelden is zich bewust van de nijpende nood aan kinderopvang in Hamme.

Schepen van Samenleving en Gezin Ann Verschelden is zich bewust van de nijpende nood aan kinderopvang in Hamme. — © jvdv

HAMME -

Het lijkt wel een druppel op een hete plaat, maar het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse Gemeenschap heeft zeven nieuwe kinderopvangplaatsen toegekend voor Hamme. Die vallen onder de regelgeving van het inkomstentarief. Toch blijft de nood aan kinderopvang in de Wuitensgemeente bijzonder groot, met wachttijden tot bijna anderhalf jaar.

Jan Van de Velde
Woensdag 27 december 2023 om 15:56

 

“Ouders die bij het begin van de zwangerschap vooruitziend zijn en al snel op zoek gaan naar een kinderopvangplaats, worden inderdaad geconfronteerd met lange wachttijden”, zegt schepen van Samenleving en Gezin en toekomstig burgemeester (vanaf 1 januari) Ann Verschelden (CD&V).

“Een voltijdse plaats bemachtigen tegen de lente van 2025 is zo goed als onmogelijk”, aldus de schepen. “Als gemeentebestuur en sociale dienst registreren we via het Loket Kinderopvang de aanvragen en brengen we de tekorten in kaart. Wanneer het Agentschap Opgroeien een nieuwe uitbreidingsronde houdt, hebben we daarmee de bewijzen van de nijpende nood als argumentatie klaar. De toekenning van zeven nieuwe opvangplaatsen met inkomstentarief is daarvan het gevolg. Inderdaad een druppel op een hete plaat, maar toch een oplossing voor zeven gezinnen.”

Goed informeren

Het is voor toekomstige ouders zaak om goed geïnformeerd en vooral tijdig de ‘markt’ van de kinderopvang op te stappen. In de meest opvanginitiatieven betalen ouders een prijs op basis van het inkomen en de gezinssamenstelling. Hiervoor moeten de ouders een attest inkomenstarief aanvragen bij Kind en Gezin. Op basis daarvan wordt de dagprijs voor de opvang van het kindje berekend. Niet iedereen komt daarvoor in aanmerking, maar voor de opvang van de meeste kinderen is een attest inkomenstarief nodig om de dagprijs voor de opvang van het kindje te berekenen.

“In de meerjarenplanning 2020-2024 hebben we al extra subsidies toegekend voor de opvang van baby’s en peuters”, klinkt het bij het Agentschap Opgroeien. “De zeven locaties met inkomenstarief in Hamme moeten wel degelijk nieuw te realiseren plaatsen zijn.”

Info: www.kindengezin.be.

 

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Gemeentelijk openluchtzwembad heropent de deuren: “Wie niet in Hamme woont, zal meer moeten betalen om binnen te mogen”

Binnenkort heropent ons gemeentelijk openluchtzwembad. Onze schepen van sport Luk De Mey informeert ons over een aantal belangrijke wijzigingen in het voordeel van de Hammenaren. #veuram #sport

 

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen!

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen! Onder impuls van onze schepen van sport Luk De Mey en mandataris en verantwoordelijke van het zwembad Thom Nelis zijn de herstellingswerken aan de pompen en tegels zo goed als rond.
Onze partij is resoluut voor het behoud van het zwembad!