Xavier Haspeslagh

Xavier Haspeslagh

Ik ben Xavier Haspeslagh en woon al heel mijn leven in Wulvergem. Ik ging naar school in Wijtschate en dan naar het Sint-Janscollege in Poperinge. In 2010 studeerde ik af in de richting agro industrie in Roeselare, waar ik ook 3jaar actief lid was van studentenclub Moeder Brecht. Ik ben getrouwd met Inge Morlion en ondertussen hebben we al drie flinke zonen.

In 2014 nam ik het varkensbedrijf over van mijn ouders. Ik ben ervan overtuigd dat landbouw broodnodig is en dat altijd zal blijven, ook al is niet zomaar vanzelfsprekend om de ‘stiel’ verder te zetten met de vele wetten en normen. Daarom wil ik mij hier in Heuvelland inzetten voor de landbouw en alles wat erom draait.

Mensen die willen en kunnen werken heb je nodig in gelijk welk beroep, maar er moet ook voor gezorgd worden dat dit niet ten koste gaat van het gezinsleven. Jonge kinderen vragen veel tijd en aandacht en moeten die ook krijgen. Kinderopvang, jeugd- en speelpleinwerking, en ook het verenigingsleven (zoals klj, chiro,…) zijn daarom de dag van vandaag onmisbaar en moeten meer aandacht krijgen vanuit het beleid. Maar we blijven nu eenmaal niet jong en ook oudere mensen verdienen zeker vanuit het gemeentebeleid alle aandacht.
Alle dagen werken aan de toekomst van morgen, dat is de boodschap ook al is dit niet altijd evident.

Adres:
Vrooilandstraat 15
8950 Wulvergem

Telefoonnummer:
0498 71 06 82