Willem Vanwynsberghe

14e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je? 

Ik ben Willem Vanwynsberghe uit Kuurne, West-Vlaanderen. Als jeugdbewegingskind ga ik elke uitdaging vol goesting aan. Voor ieder probleem, is er een oplossing. Maar samen geraak je verder dan alleen.
Ik geef les aan het Guldensporencollege in Kortrijk, wiskunde en economie. Daarnaast ben ik ook eerste schepen in de gemeente Kuurne. Ik geloof dat, in tegenstelling tot in de wiskunde, 1+1 gelijk is aan 3 in de politiek. Er lijken vandaag meer problemen te zijn dan ooit, wel laat ons samen stap voor stap naar oplossingen zoeken. Zo doen we het in Kuurne ook, tijd om het in Vlaanderen ook zo aan te pakken!

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als jongere uit Zuid West-Vlaanderen wil ik me inzetten voor betaalbaar & kwalitatief wonen, voor een sterker onderwijs en eerlijkere belastingen. Doordacht maar verstaanbaar, optimistisch maar eerlijk. Aan de zijlijn roep je hardst, maar enkel op het veld kan je verandering brengen. We gaan ervoor!

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Dichte bie joe. Bij je lief, familie of vrienden. Van aan de Kust tot de Franse grens, van aan de Kemmel tot de Leie. Zolang je maar goed & liefdevol omringd bent!