Bart Dochy

Vlaams parlementslid, Burgemeester van Ledegem

Bart Dochy is een landbouwerszoon uit Ledegem. Na zijn studie industrieel ingenieur landbouw werkte hij bij veevoederfabrikant Versele-Laga. Begin 1995 werkte hij als landbouwconsulent bij de Boerenbond werken.

Vanaf 2001 zetelde hij als gemeenteraadslid en in 2007 werd hij burgemeester van Ledegem. Met succes: bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde hij een recordscore van 3774 voorkeurstemmen en breidde zijn volstrekte meerderheid uit van 12 naar 17 zetels. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde zijn lijst maar liefst meer dan 77 procent van de stemmen.

Na de Vlaamse verkiezingen van 2014 werd hij Vlaams Parlementslid en vast lid van de commissie landbouw én plaatsvervangend lid van de commissie leefmilieu en ruimtelijke ordening. In juni 2019 wordt hij opnieuw verkozen en blijft zo Vlaams parlementslid.

"Als burgemeester van Ledegem beschik ik over een enorme dossierkennis gecombineerd met gezond boerenverstand. De voorbije 5 jaar vertaalde ik dit ook op Vlaams niveau als volksvertegenwoordiger. Zeker binnen domeinen zoals landbouw, leefmilieu en binnenland kon ik vaak het verschil maken in diverse dossiers."