Lief Van Dingenen

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

Lief Van Dingenen is gehuwd met Harry Plettinx met wie zij al 41 jaar in Heultje woont. Lief is oorspronkelijk afkomstig van Tongerlo. Samen hebben ze 4 kinderen en 7 kleinkinderen.

Deze bloemen zijn bestemd voor al de vrijwilligers, verenigingen en voor iedereen die zich belangeloos inzet voor anderen in onze gemeente. Vrijwilliger zijn vraagt inzet maar is tevens een verrijking voor jezelf. Verenigingen brengen mensen samen, zij zijn onmisbaar voor de dynamiek in een gemeente . Zij verdienen allen onze steun en respect.

Als senior, moeder en oma, wil Lief haar steentje bijdragen voor een zorgzame gemeente, niet alleen voor onze senioren, maar ook voor alle jonge gezinnen. Zij zijn onze toekomst. Denk daarbij aan crèches, kinderopvang, betaalbare bouwgronden, enz.. De vergrijzing neemt alsmaar toe, nieuwe uitdagingen wachten, thuisopvang of bejaardenwoningen die maken dat we in ons dorp kunnen blijven wonen. Het langer werken maakt dat we steeds minder een beroep zullen kunnen doen op “jong gepensioneerde” vrijwilligers .

Voor Heultje vindt Lief het mobiliteitsprobleem zeer belangrijk. Gezien het probleem zich niet alleen hier stelt dringt overleg met de buurgemeenten, de provincie en het gewest zich op.

Maar vooral wil ze luisteren naar de mensen, voelen wat er leeft in je dorp, je gemeente. Proberen de mensen te begrijpen, zij zijn het kloppend hart van je dorp en samen naar oplossingen zoeken. Enkel op die manier kan je wonen in een dorp dat je een thuisgevoel geeft, waar mensen zorgzaam met elkaar omgaan.

Dat alles zegt ze niet zomaar. Lief zet zich al meer dan 30 jaar in als vrijwilliger bij diverse organisaties waardoor ze de nood heeft gevoeld om gesteund te worden door familie, vrienden, verenigingen en de gemeente.
Lief was vrijwilliger bij onder meer:
oudercomité basisschool Heultje; basiseducatie Geel , Westels Atelier en Ziekenzorg Heultje
en is nog steeds actief bij:
KVLV Heultje (waarvan 16 jaar voorzitter).