Guy Van Hirtum

Burgemeester

Burgemeester en voorzitter vast bureau
- algemeen beleid
- veiligheid, politie, brandweer
- intergemeentelijke samenwerking
- landbouw

Advocaat Guy Van Hirtum zit al 30 jaar in de Westelse politiek: eerst als gemeenteraadslid (1989-1994), daarna als schepen (1995) en sinds 1996 als burgemeester. Een zeer populaire en alom gewaardeerde burgemeester die meer dan 4000 voorkeurstemmen wist te behalen. Guy is voor iedereen bereikbaar en aanspreekbaar. Hij staat dicht bij de mensen en de verenigingen van de 7 dorpen en leeft met hen mee. Een echte burgervader! Door zijn mensenkennis, ervaring, gevoel voor organisatie en zin voor consensus is Guy de beste waarborg voor een goed beleid en behoorlijk bestuur.
De zeer goede resultaten die de gemeente Westerlo recent behaalde in gerenommeerde tevredenheidsonderzoeken, is hiervan het beste bewijs. Bijna 90 % van de inwoners is tevreden in en over de gemeente en wonen graag in hun dorp. Westerlo staat daar mee in top tien van Vlaanderen!
Guy heeft een sportief verleden als speler en voorzitter van Volleybalclub Tovo uit Tongerlo. Zoon Ruben speelt al 8 seizoenen bij de topvolleybalclub Roeselare. De twee kleinkinderen Feel (3) en Cas (1) zijn de oogappels van de familie.
Guy is al vele jaren de vertegenwoordiger van de gemeente Westerlo in de sterke Kempense Intercommunale IOK.