Ann Van Gelder

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

Ann Van Gelder is 45 jaar, alleenstaande en sociaal verpleegkundige van opleiding. Ze is opgegroeid in Oosterwijk als dochter van Fons Van Gelder en Agnes Hendrickx.

11 jaar geleden verhuisde Ann naar een appartement te Oevel waar ze ook tot haar 12de naar school ging omdat haar mama, juf Agnes, er les gaf in het 1ste leerjaar. Recent kocht Ann haar ouderlijk huis in Oosterwijk en is ze dit aan het verbouwen tot een zorgwoning.
Tijdens de verbouwing woont haar mama bij haar en in oktober verhuizen ze samen terug naar Oosterwijk waar zij haar apart plaatsje zal hebben in de nieuwe woning.

In haar vrije tijd vindt Ann het belangrijk om tijd te maken voor haar familie. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de vormselcatechese in Oosterwijk en Oevel. Samen met haar collega catechisten probeert ze de jongeren die ervoor kiezen gevormd te worden voor te bereiden op hun grote dag. Ann hoopt hen tevens enkele belangrijke waarden en normen bij te brengen die ze kunnen gebruiken tijdens hun verdere leven.

Ann is ook actief in het verenigingsleven in Oosterwijk. Ze geniet ervan om samen te zijn met andere mensen en probeert te helpen waar kan. Ann vindt het verenigingsleven dan ook een belangrijke schakel in de samenleving omdat dit leidt tot vriendschappen voor leuke tijden maar ook in moeilijke dagen. En samen staan we sterker !

Zorgen voor anderen staat centraal in haar leven! Die zorg aan anderen kan Ann ook mee helpen geven via haar werk als diensthoofd van de sociale dienst op het OCMW van Begijnendijk.

Recent besloot Ann de stap te zetten naar de politiek. Met de ervaringen die ze heeft vanuit haar werk en met de dingen die ze ziet en hoor tijdens haar vrije tijd, hoopt ze via het gemeentelijk beleid mee te kunnen werken aan een Westerlo waar het voor IEDEREEN goed is en blijft om te wonen .