Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel


Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

In het kader van ‘de week van de korte keten’ gingen we met onze CD&V afdeling en de kopstukken van CD&V Limburg, zoals Minister van Landbouw Jo Brouns, Nawal Farih, Wouter Beke, Sofie Mertens en Burgemeester Erik Vanroelen van onze buurgemeente Halen op fietstocht naar de Lummense lokale producenten.

De fietstocht passeerde langs verschillende lokale boerderijen en producenten, waaronder de Linkertse Aardbeien Automaat, Biovan, Op de Venusberg, Sint Annahof en Kaasmakerij Karditsel.

Deze tocht was slechts een fractie van de hele fietsroute van de korte keten doorheen Lummen. Toch bood deze fietsrit een prachtig beeld van het Lummense landschap en gaf het de boeren de gelegenheid om hun verhalen en uitdagingen direct te delen met Minister Brouns.

Bij elke stop kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen van de boerderijen en bedrijven, en konden ze genieten van lokale producten. De boeren vertelden met passie over hun werk en de voordelen van korte ketens, zoals versere producten, minder transport en een duurzame aanpak.

Wie de lokale boeren wil ondersteunen kan de fietsroute zelf afleggen. De route kan je terugvinden op de website van de gemeente lummen.

 

https://www.lummen.be/evenementen/fietsroute-langs-korte-keten-producenten-lummen 

 

 

 

Nieuws

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net

Bib elke dag open van 8u tot 22u