Walter Aertsens

Voorzitter

Walter is reeds van jongsafaan door de politieke microbe gebeten. Zo was hij praeses van de christendemocratische studenten aan de toenmalige Ufisa. In die periode maakte hij ook deel uit van de nationale raad van de CVP-jongeren. Na zijn studies werd Walter Wetstraatjournalist voor de Financieel-Ekonomische Tijd. Van 1995 tot 1999 was hij werkzaam op het kabinet van minister Eric Van Rompuy die toen bevoegd was voor economie, media en landbouw. Walter was daar woordvoerder en volgde ook de mediadossiers op. Na de verkiezingen van 1999 ging Walter aan de slag in de energiesector. Ook nu nog is hij beroepsmatig met energie bezig.

Walter woont sinds 1994 in Kontich en is sindsdien ook trouwe aanwezig op de partijvergaderingen. De voorbije jaren verzorgde hij de communicatie van CD&V-Kontich: de website, facebook, de nieuwsbrief en het huis-aan-huis-blad.

Walter is een zeer actieve inwoner. Zo is hij reeds jaren actief in de parochie van Kontich-Kazerne waar hij instaat voor de vormselcatechese. Sinds enkele jaren co├Ârdineert hij de vormselcatechese voor alle parochies in Kontich. Je kan hem ook regelmatig zien in de sporthal van Sint-Rita waar hij meehelpt als zijn zonen basketbal spelen. Zelf is hij ook sportief. Walter speelde jarenlang waterpolo. Nu nog kan je hem wekelijks baantjes zien trekken in het zwembad van Kontich.