Voorzitters senioren Limburg bezoeken vzw Springplank en Bewel Hasselt

Publicatiedatum

Auteur

Veerle Schuurmans

Deel dit artikel

De seniorenvoorzitters van cd&v Limburg brachten een bezoek aan vzw Springplank te Hasselt en Bewel Hasselt. Dit naar aanleiding van het thema Sociale economie waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt tewerkgesteld zijn.

De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf. De kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Op die manier vinden zij een zinvolle dagbesteding, financiële zekerheid en arbeidsvreugde. Dankzij deze werkervaring en verbreding van hun competenties vinden ze vaak na enkele jaren via een doorstroomtraject (terug) een gewone job. 

Bewel is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk stelt. Mensen met passie, toewijding en de kwaliteiten om de meest uiteenlopende taken of processen van bedrijven uit te voeren en te optimaliseren.

Nieuws Hamont-Achel

Wandelen met Wouter Beke

Op 17 december trokken we samen met Wouter Beke de wandelschoenen aan.

Kerst op de markt

Kerst op de markt een voltreffer.

Wittelintjesactie "Deepnudes: geen kunst, wel misbruik"

Vrouw & Maatschappij voert actie tegen deepnudes, een verontrustende nieuwe vorm van online seksueel geweld tegenover vrouwen. Met behulp van artificiële intelligentie kan tegenwoordig immers elke onschuldige foto of video omgevormd worden tot een naaktbeeld. Dit online fenomeen heeft voor slachtoffers vaak offline zware gevolgen.