Kris Poelaert

Senator, Burgemeester Herne

Zeg Poelaert, zeg Herne. En omgekeerd. Sinds de fusie van Herne, Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle in 1977 staat de naam er synoniem voor burgemeester.

Samen met de sjerp nam hij in 2001 van vader Pierre ook de liefde over voor het dorp met zijn landelijk karakter, het nauwe contact met de inwoners als beleidskompas en de aandacht voor zowel tradities als toekomstige uitdagingen. Drie prioriteiten waarmee de pas 28-jarige burgemeester de juiste snaar raakte. En bleef raken. De 810 voorkeursstemmen uit 2000 werden er tijdens de drie volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld ongeveer 3000. Een uitschieter van 3102 leverde hem in 2012 zelf de titel op van Vlaanderens (procentueel) tweede grootste stemmenkanon.

Maar Kris is Kris. Gewoon Kris. De papa van drie die zich nog geen dag burgemeester heeft gevoeld. Maar die wel zijn energie haalt om dagelijks aan de slag gaat voor zijn gemeente uit het immense vertrouwen dat hij van de kiezer krijgt en kreeg.

Een verantwoordelijkheid die hij ook over de gemeentegrenzen opneemt. Van 2006 tot 2023 deed hij dat als provincieraadslid in Vlaams-Brabant. En nu dus ook als gecoƶpteerd senator. Dankbaar om de geboden kans en met eenzelfde drijfveer om er ook hier een mooi verhaal van te maken. Dorpsstraat of Wetstraat? Voor Kris staat het platteland en respect voor iedereen die er woont en werkt overal voorop.

Naam: Kris Poelaert

Leeftijd: 38

Geboorteplaats: EdingenĀµ

School: SPK, Herne, Halle en Antwerpen

Echtgenote: Tina Joos

Kinderen: Emma, Fran en Jef