Vincent Gysels

4e opvolger

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Vanuit lokaal engagement, wil ik werken aan een veilige en duurzame stad, waar werken meer loont en zorgzame gemeenschappen kunnen groeien.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

In een ideale samenleving streven we naar gelijke kansen voor iedereen, waar rechtvaardigheid, zorgzaamheid en duurzaamheid de hoekstenen van het dagelijks leven zijn. Een fiscaliteit die werken doet lonen en de lasten eerlijk verdeeld, is een kwestie van respect. Het is daarom essentieel dat de fiscale hervorming wordt doorgevoerd om dit mogelijk te maken. Bovendien is het van essentieel belang dat we investeren in veilige buurten waar gelijke kansen gelden voor iedereen, ongeacht afkomst, achtergrond, geaardheid of levenswijze.
Tenslotte zou ik het delen binnen gemeenschappen en andere vormen van samenwerking in gemeenschappen willen faciliteren. Dit principe van gedeeld eigenaarschap en gebruik versterkt het sociale weefsel, stimuleert het zorgen voor elkaar en het draagt ook bij aan de zorg voor onze planeet.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

De Antwerpse Scheldekaaien zijn mijn favoriete plek zowel om aan de conditie te werken, te gaan spelen met de petekinderen in de speeltuin of gewoon met vrienden te genieten van de zonsondergang.