De bedoeling van deze beslissing is om de mobiliteitsdienst eenvoudiger en sneller te laten werken. “Kleine beslissingen zoals het plaatsen van laadpalen en gehandicaptenplaatsen kunnen perfect door onze mobiliteitsambtenaar ingepland worden. Er is genoeg kennis van zaken en op deze manier kan het veel sneller gaan en hoeft het niet meer op de gemeenteraad te komen", klinkt het. “Normaal moest je dan soms maanden wachten, nu kan er na twee tot drie weken tegemoetgekomen worden aan deze beslissingen. Daar zijn de inwoners mee gebaat en kunnen we sneller op de bal spelen.”
Deze beslissing stuitte echter op verzet van de oppositie. Gemeenteraadslid Koen Mettepenningen (CD&V) ging niet akkoord met deze beslissing. “Mobiliteit is heel belangrijk voor iedereen in de gemeente en leeft enorm. Dat dit punt nu beslist wordt en wij geen zeggenschap hier meer over hebben is eigenlijk niet te begrijpen. Je hebt het nu open gezet voor alle beslissingen in de toekomst", aldus Mettepenningen. “Wij kunnen hier dan ook absoluut niet mee akkoord gaan.”
Ook bij Vlaams Belang en Groen klonk enige tegenstand. “Hiermee wordt de inspraak beknot voor ons", klinkt het. Schepen Jan Rosschaert benadrukte dat het enkel over kleine beslissingen gaat. “Grote projecten komen uiteraard wel gewoon op de gemeenteraad, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. Tevens heeft de meerderheid, met CD&V, in 2016 deze beslissing ook op de gemeenteraad gezet en werd het toen goedgekeurd”, besluit hij.
Bron: HLN.be