Veiligheid staat voorop! okermarkeringen weg

Publicatiedatum

Auteur

Sander Verboven

Deel dit artikel

We hebben besloten om actie te ondernemen om de veiligheid van fietsers op de Fietsostrade te verbeteren.

We hebben al geruime tijd bezorgdheid geuit over de duidelijkheid en leesbaarheid van de markeringen op de fietsostrade, bij de overwegen. Deze onduidelijkheid heeft geleid tot conflicten tussen gemotoriseerd verkeer en fietsers.

We heeft vastgesteld dat deĀ okermarkeringen ter hoogte van de Lichtaartseweg en Doffen bijzonder onveilige situaties creĆ«ren. Daarom is besloten om deze markeringen te verwijderen door middel van zandstralen. Daarnaast zullen er ribbelstroken worden aangebracht op de fietsostrade, specifiek bij de haaientanden, om de snelheid van fietsers te verminderen en zo de veiligheid te vergroten.

Deze verbeteringswerken zullen worden uitgevoerd door de technische dienst.

Het doel van deze maatregelen is om de duidelijkheid en veiligheid van de Fietsostrade F105 te vergroten, waardoor fietsers en gemotoriseerd verkeer veiliger kunnen samenwerken. We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

nieuws olen

Olense CD&V kandidaten gaan bovenlokaal!

CD&V Olen vaardigt 3 kandidaten af voor de bovenlokale verkiezingen op 9 juni. Zowel op de Federale als de Vlaamse lijst. Ze zijn enorm gedreven om er met respect samen voor te gaan!

Respect aan alle helden

Respect aan alle helden van de strooidienst!

Kris Gebruers als kandidaat burgemeester

Onze Landbouwer Kris Gebruers zal de nieuwe lijsttrekker worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.