Veerle Scheire

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst , Lid Regiobestuur, Afdelingsvoorzitter, Bestuurslid

Ik ben 47 jaar en al 20 jaar gelukkig getrouwd met Filip Clarisse. We hebben twee dochters: Tine en Lore. Van opleiding ben ik licentiaat in de economie. Ik werk op het nationaal secretariaat van CD&V op de dienst communicatie en beweging, waar ik onder meer de lokale afdelingen ondersteun.

Mijn passies zijn...

"In de eerste plaats is mijn gezin mijn passie. Ik heb een man die heel graag kookt, zijn keukenkunsten nog naar een hoger niveau tilt op de avondschool en bijna elke avond zorgt voor een lekkere maaltijd op tafel. Hij is de kok, ik ben de bakker: pannenkoeken, wafels, cakes… ik hou van een heerlijk zoete zonde." "Volgens mijn dochters is CD&V ook een passie. Ik ben de voorzitter van de afdeling in Bierbeek en ik werk elke dag op het hoofdkantoor. Ja, ze hebben wel gelijk." "Gezelschapsspelletjes en kaarten, dat doe ik ook heel graag. De familie Scheire is een kleurenwiezenfamilie. Als we met vrienden spelen, is het dubbel kingen en in gezinsverband hartenjagen. Ik moet toegeven dat ik nogal competitief ben, net zoals manlief en dochters,
dus soms levert een spel pittige taferelen op."

Waarom engageer ik mij bij CD&V?

“Al van net na mijn studies ben ik politiek geëngageerd. In 1994 – op mijn 22ste – stond ik op de CD&V-lijst in Leuven en was ik er enkele jaren actief bij JONG CD&V en in het afdelingsbestuur. In 1998 zijn we in Korbeek-Lo komen wonen. Datzelfde jaar ging ik aan de slag bij CD&V: eerst 13 jaar lang als communicatiemedewerker voor de senaatsfractie, sinds 2011 op het nationaal secretariaat in de Wetstraat.” “Twee jaar geleden kocht ik een elektrische fiets en sindsdien ben ik me er meer dan ooit van bewust dat onze fietspaden er niet altijd opperbest bijliggen. De voorbije jaren zijn er in onze gemeente heel wat fietspaden aangelegd of vernieuwd. Ik vind het belangrijk dat we daarin voldoende blijven investeren.” “Sinds een jaar of vijf organiseren enkele buren op de Pimberg en de Bergenlaan een buurtbarbecue en nieuwjaarsreceptie en wees er maar zeker van: dat doet de buurt echt opleven. Elke straat of wijk in Bierbeek zou zijn eigen feest moeten hebben. En elke deelgemeente een eigen gezellige ontmoetingsplaats. In mijn droom is dat een fontein met bankjes errond.”