Usha Deurinck

Voorzitter CD&V Sectie Heverlee & Voorzitter CD&V Leuven Vrouw & Maatschappij

Wie is Usha?
"Het gezin dat me in hun hart sloot en mij een 'thuis' gaf, vertoefde in het hartje van Leuven. En al gauw kreeg Leuven een unieke plaats in mijn hart. Ik vertelde telkens dat mijn 'thuis' is waar 'dé Stella' staat. De geur van gerst en hop, het geluid van studentengejoel en de beiaard als uniek orkest, daar draaide het om. Daarin ligt een 'thuis' voor mij. Nu leef ik al enige jaren op een heel unieke plek in Heverlee. Verrijkt door het beeld van de Parkabdij, een plek van rust vlakbij Leuven, wens ik het gevoel van 'thuis' te zijn in deze gemeente mee te versterken. Als huismoeder, ligt mijn passie, mijn hart bij mijn gezin en bouw ik elke dag samen met andere gezinnen aan gemeenschap waarin onze kinderen veiligheid en verbondenheid mogen ervaren. Leuven Tigers, de Leuvense handbalvereniging, heeft ondertussen voor de kinderen en mezelf een groot deel van onze sportactiviteit ingevuld, want op tijd samen ontspannen daar draait het om."

Waar draait het om voor Usha?
"Heverlee als gemeenschap verkennen, versterken en ondersteunen, daar draait het om. Een plek waar de kinderen, kind kunnen zijn. Mensen elkaar kunnen ontmoeten in de vele unieke plaatsen die Heverlee biedt en samen bouwen aan een gemeenschap. Kansen creëren voor ouders om een goede work-life balans te creëren waardoor kinderen voldoende veiligheid kunnen vinden in hun gezin en in de gemeenschap. Sanitaire voorzieningen, voldoende ruimte op de stoep, interculturele activiteiten, voedingsruimtes, picknick plaatsten met drinkbaar water en andere initiatieven op weg naar verbondenheid daar draait het om. Het draait ook om Heverlee.

Gezondheid, Geloof, Gezin en Geluk uitdragen als gids voor anderen, is wat mij bezighoudt. Samen op weg, uniek en verbonden. Daar draait het om."