Tom Durnez

12e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik ben Tom Durnez en geboren op kerstdagmiddag lag geleden in het jaar '75. Ik ben opgeleid als verpleegkundige met een specialisatie Spoed en IZ, en heb me later nog ingezet voor het behalen van master Management en beleid van de gezondheidszorg. Na een 20-jarige carrière binnen het ziekenhuis heb ik de stap gezet naar de FOD Volksgezondheid om als Federaal gezondheidsinspecteur in te staan voor de provincie West- en Oost-Vlaanderen. Ik woon in Wervik, waar ik na 9 jaar gemeenteraadslid en een positieve motie van wantrouwen schepen kon worden. Naast de politiek en vele verenigingen heb ik ook een fantastisch gezin, vrouw en 4 kinderen die mij steunen en mij veel kracht geven.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Met mijn medische opleiding en huidig beroep gaat mijn focus vooral naar gezondheid en veiligheid. Dit zijn cruciale dingen om een gelukkig en welvarend leven te hebben in ons mooie land. Respectvol samenleven en constructief beleid voeren is mijn ding, en daar wil ik 100% voor gaan

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Dag zeg ik natuurlijk mijn eigen Ter Hand, gelegen in Geluwe, deelgemeente van Stad Wervik. De rust, het platte land, de hechte buurt vol vermaak, vriendschap en verbondenheid. Zowel dichtbij en veraf van de stad.