Thierry Bouckenooghe

19e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Als geboren Roeselarenaar begon mijn avontuur bij de scouts en kwam ik later terecht in de wereld van rechtshandhaving. Jarenlang heb ik met toewijding gediend bij de politie, van Rijkswacht BOB tot Federale Gerechtelijke Politie, altijd met oog voor rechtvaardigheid en respect voor diversiteit.

Nu ik geniet van mijn pensioen, blijf ik actief betrokken in onze buurt, de politiek en koester ik mijn rol als echtgenoot, vader en trotse 'bompy' van vier kleinkinderen.
Inzet voor het verenigingsleven, geduld, empathie en eerlijkheid draag ik uit. Als nieuwkomer in de politiek vind ik waardigheid, nieuwsgierigheid en het welzijn van alle medemensen belangrijk.


Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als actieve senior zal ik mijn ervaring laten spreken. Ga ik bruggen bouwen tussen generaties en wil ik de échte zorgen van mensen begrijpen. Mijn focus: gezondheidszorg en welzijn, sociale inclusie en participatie, wonen en mobiliteit. Voor een Vlaanderen waar iedereen gehoord en gewaardeerd wordt.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Roeselare: een bruisende stad vol historie, cultuur en culinaire geneugten. Van middeleeuwse kastelen tot levendige markten en gastronomische hoogstandjes, mijn stad verwelkomt iedereen met open armen.