Thierry Bouckenooghe

Gemeenteraadslid - voorzitter Wijs Grijs

Gemeenteraadslid en voorzitter van CD&V Senioren 

Politieke nieuweling #VANRSL

Roeselare, iedereen Buurt! Mensen samenbrengen en ervoor zorgen dat ze elkaar kennen is heilig voor mij. Als één van de bezielers van het wijkcomité Groenpark Roeselare kom ik vaak in contact met stad Roeselare. In de vroege aanloop naar de verkiezingen was het burgemeester Kris Declercq die me uitnodigde ‘om mee te doen’. Waarom geen nieuwe uitdaging aangaan? In overleg met mijn familie wil ik er 100% voor gaan. Het lijkt me fantastisch om zaken te mogen realiseren voor en vanuit de mensen.
Graag hoor ik je ideeën en suggesties voor je straat, je wijk of je buurt die het samenleven, de leefbaarheid en de communicatie kunnen bevorderen.
Steeds bereid om naar je verhaal te luisteren, ook na 14 oktober.

Thierry in vogelvlucht

Ik ben sinds 1955 een geboren en getogen Roeselarenaar. De rode draad door mijn jeugd is de scoutsbeweging Kristus Koning geweest.
Na het secundair onderwijs wou ik naar de militaire school. Maar... mijn bezorgde ma zag dat echt niet zitten. We kwamen tot een compromis en zo startte in 1973 mijn politieloopbaan in de Koninklijke Rijkswachtschool. Eind de jaren tachtig bereikte ik mijn beoogde doel. Ik werd lid van de BOB Roeselare. Naar aanleiding van de politiehervorming werd ik hoofdinspecteur bij de Federale Gerechtelijke Politie Kortrijk. Ik onthoud vooral uit mijn loopbaan de heel verrijkende ervaring van mensen te hebben leren kennen uit alle milieus. Nu ben ik actief op rust en een van de drijvende krachten achter de vzw Groenpark Roeselare.
Een goede 40 jaar geleden huwde ik met een ongelofelijke en unieke vrouw. Enkele jaren later werd onze zoon geboren. Spijtig genoeg moest ik veel te vroeg afscheid nemen van ‘ons moeke’. Ondertussen heb ik terug de liefde gevonden en is mijn familie groter geworden met haar 2 kinderen. Nu ben ik de fiere ‘bopy’ van vier kleinkinderen, die maar 15 maand in leeftijd verschillen.
Al van in mijn vroege jeugd ben ik actief in het verenigingsleven: van de scoutsbeweging Kristus Koning over het tapdansen bij Dansibo, de muziekschool en mijn Ierse folkgroep ‘‘t oudleven’, tot de Gitse badmintonclub en het trainen bij en leiden van de jeugdwerking KFC Dosko Beveren. Tegelijk ben ik ook zeer betrokken bij de wijkwerking Groenpark Roeselare, waarvan ik momenteel ook voorzitter ben.
Van nature uit ben ik geduldig, gevoelig en recht voor de raap. Ik ga voluit voor waar ik in geloof en ik volhard tot ik mijn doel bereikt heb. Als politieke nieuweling draag ik waardigheid en nieuwsgierigheid hoog in het vaandel. Passie voor mensen is wat me drijft.