Sylvie Van Hasselt

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

Hallo, ik ben Sylvie van Hasselt,  Ik ben 30 jaar werkzaam geweest bij Philips in Turnhout als bedrijfsverpleegkundige. Daar behoorden zowel het medische als het sociale welzijn van het personeel tot mijn takenpakket.

Na mijn pensionering werd ik lid van OKRA Kasterlee. Al vrij snel werd ik gevraagd om deel uit te maken van het bestuur wat ik met veel plezier aanvaard heb. Sinds 2019 heb ik de functie van voorzitter opgenomen. Binnen OKRA Kasterlee bieden we de senioren een ruim aanbod aan activiteiten waarbij we de focus leggen op sociale contacten, sportief bezig blijven, vorming en cultuur.

Naast OKRA ben ik ook lid van Femma, het vroegere KAV. Hier laat ik me vooral inspireren bij het bloemschikken, één van mijn favoriete hobby’s. Door mijn sociaal engagement binnen CD&V, gecombineerd met mijn activiteiten binnen OKRA en Femma, zal ik mij inzetten voor een goed onderbouwde seniorenwerking. Seniorenzorg en de uitbouw van een bijhorend vrijwilligersnetwerk ter ondersteuning hiervan is een doelstelling die mij zeer nauw aan het hart ligt. Een goede georganiseerde opvang voor de bejaarden zowel thuis-mantelzorg- een goed uitgebouwd bejaardenzorg -als dagopvang buitenhuis is streefdoel .

De zorg dat bejaarden niet terecht komen in een sociaal isolement door hun activiteiten aan te reiken die bereikbaar zijn voor het hele seniorengroep van onze gemeente.

Iedereen inbegrepen, ook buurtbewoners, kinderen en zwakke weggebruikers!