Steven Kindt

15e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben gelukkig getrouwd met Celine Lefere en de fiere papa van Oona (8 jaar), Lina (6 jaar) en Remi (3 jaar). Ik omschrijf mezelf als een enthousiaste en geëngageerde Lichterveldenaar met een hart voor de mensen om me heen. Ik ben overal ‘geirn an en bie’ en zeer actief in het Lichtervelds verenigingsleven, zoals KLJ, Landelijke Gilde en het oudercomité van de school van mijn kinderen. Sinds 2015 zet ik mij in als pedagogisch directeur in de basisscholen van Wingene, sinds 2021 ben ik werkzaam in de Centrumschool. In 2023 ging ik daarnaast de uitdaging aan als schepen van openbare werken, openbaar groen, patrimonium, waterbeleid en landbouw in Lichtervelde.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als directeur merk ik dat onderwijskwaliteit een grote uitdaging vormt voor de toekomst. Ik geloof in een gemeentebestuur dicht bij de mensen. Dit staat lijnrecht tegenover verplichte fusies. Er moet werk gemaakt worden van een ambitieuze, maar duurzame toekomst voor de landbouw.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Ik vertoef het allerliefst tussen de mensen op onze Lichterveldse markt. De talrijke horecazaken zijn de plekjes bij uitstek om mensen te ontmoeten en ‘leute’ te maken. Al heb ik ook een zwak voor het allermooiste plekje van West-Vlaanderen: Papes Putten.