Sterrenregister

Publicatiedatum

Auteur

Bavo De Paepe

Deel dit artikel

Je ongeboren kind verliezen, is hartverscheurend. Dat ouders erkenning voor dat ongeboren leventje willen, is dan ook niet meer dan normaal.

Met een register voor sterrenkindjes en nog meer aandacht voor fysieke koesterplekken willen wij ouders sterken bij de verwerking van dit verlies. De registratie van een stilgeboren kindje in een sterrenregister genereert geen juridische of burgerrechtelijke gevolgen, maar kan wel symbolisch heel belangrijk zijn in het verwerkingsproces van de betrokken ouders.

In het voorjaar van 2024 worden alle Wetterse gezinnen met kind(eren) geboren tussen 2015 en 2023 uitgenodigd om in het Kasterbos een boom te planten in het geboortebos, ook hier zullen ouders van sterrenkindjes welkom zijn om een boompje te planten. De naam van hun sterrenkindje kan ook opgenomen worden op het geboortemonument.

Nieuws

Verkiezingsontmoeting

De CD&V Senioren van Wetteren ontvangen jou, je familie en vrienden (ook van buiten Wetteren) graag op hun verkiezingsontmoeting op donderdag 21 maart om 15u in het Parochiecentrum Wetteren-Overschelde (Liefkenshoek 20).

Wetterse kandidaten

Wat zijn we trots op onze TOP-kandidaten! 😁
Leentje Grillaert prijkt op de 2de plaats op de federale lijst, vlak na lijsttrekker minister Vincent Van Peteghem.
De Winne Bram versterkt de Vlaamse lijst van staatssecretaris Nicole De Moor.