Stefaan Van Haegenborgh

Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst, Schepen, Bestuurslid

Ik ben 41 jaar en werk al 20 jaar als maatschappelijk werker in De Spiegel, het behandelingscentrum voor drugsverslaafden. Mijn echtgenote Cindy Vanfroyenhoven en ik hebben twee kinderen, Senne en Noor. We zijn allemaal lid van verschillende Bierbeekse jeugd-, sport- en socioculturele verenigingen.

Mijn passies zijn...

“De activiteiten van de Landelijke Gilde, met jong en oud petanque spelen naast de kerk op woensdag, boerengolf... Ik vind het bijzonder fijn om zo veel mogelijk mensen samen te brengen om samen plezier te maken. Dat is mijn grootste passie. Sinds ik schepen ben, staat mijn sportieve leven (ik voetbal, fiets en loop graag) op een te laag pitje. Mijn echtgenote voegt daar ongetwijfeld aan toe dat mijn hulp in huis ook wat is geminderd. Gelukkig krijg ik er heel wat voldoening voor in ruil. Samen konden we heel wat realiseren. En er liggen nog heel mooie projecten op de plank.” “Elke dag fiets ik naar het werk en soms heb ik de indruk dat ik van deur tot deur naar vrienden en bekenden wuif. Ik hou van dit dorpsleven.” “Ook na twintig jaar in hulpverlening boeien de verhalen van jongeren die aan de rand van de maatschappij leven mij nog steeds. Ik help hen graag opnieuw op weg met hun leven.” “Geregeld ga ik met mijn zoon kijken naar voetbalwedstrijden – altijd weer een intens vader-zoon-moment. Maar ik geniet ook van de muziekoptredens van mijn dochter bij de fanfare van Lovenjoel.”

Waarom engageer ik mij bij CD&V?

“Ik geloof sterk dat als je het goede in onze gemeente wil behouden en versterken, je moet kunnen rekenen op het engagement van heel veel mensen. Daarom vind ik het belangrijk via de politiek mee vorm te geven aan onze toekomst. Dit jaar sta ik met heel veel zin voor de tweede maal op de lijst van CD&V. Die keuze ligt voor de hand, want in die partij vind je heel veel mensen die zich engageren in tal van verenigingen en ondernemers met een positieve drive.” “Net zoals alles in het leven, is het een kwestie van je best te doen. Van elke dag in de spiegel te kijken en je af te vragen: heb ik uit deze dag gehaald wat eruit te halen was.”