Speelpleinwerking De Speeldoos breidt uit

Publicatiedatum

Auteur

Patrick Haekens

Deel dit artikel

Speelpleinwerking De Speeldoos breidt uit van 3 naar 4 dagen per week 
De laatste maand van het schooljaar is volop bezig. Terwijl onze leerlingen de laatste bladzijden van hun studiejaar afwerken, staat het enthousiaste jeugddienstteam van de gemeente Riemst klaar met een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor een geweldige en kindvriendelijke zomervakantie.

Van 3 naar 4 dagen gemeentelijke speelpleinwerking 
Nieuw voor de gemeentelijke speelpleinwerking is dat ze vanaf deze zomer uitbreidt van drie dagen naar vier dagen per week. Zo zullen onze kinderen zich tijdens de vakantie voortaan elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen uitleven samen met de speelpleinmonitoren.  
We pakken niet enkel uit met één dag per week méér speelplezier, ook het aantal uren speelpret per dag breidt uit. Waar vroeger de speelpleinwerking eindigde om 15.00 uur, kunnen onze kinderen nu tot 16.00 uur blijven ravotten op het speelplein in Herderen.  De speelpleinwerking loopt deze zomer ook een week langer en eindigt op 25 augustus.

De Speeldoos in cijfers  
Wist je dat: 
De gemeentelijke speelpleinwerking al 40 jaar bestaat? 
Er in de zomer van 2022 in totaal 2.718 kinderen naar de speelpleinwerking zijn gekomen? 
Het gemiddeld aantal kinderen per dag in acht jaar tijd gestegen is met 61 deelnemers? 
Evolutie (gemiddeld) aantal deelnemers laatste acht jaar in beeld brengen? Van 92,7 naar 154 kinderen/dag.

Vakantie om nooit te vergeten 
Een speelaanbod voor elke jonge Riemstenaar. CD&V Riemst zorgt ervoor. Deze zomer organiseert de gemeente Riemst zoals gewoonlijk ook Grabbelpas en SWAP-activiteiten. Deze activiteiten vormen een combinatie van sport, spel, creativiteit en plezante uitstappen. Naast de gemeentelijke speelwerkingen zijn er ook tal van andere kampen en activiteiten voor kinderen en tieners. Hiervoor werkt het gemeentebestuur samen met lokale verenigingen of organisatoren. Altijd met het doel voor ogen om samen met de jeugd in Riemst actief en creatief aan de slag te gaan.

Kracht van de monitoren  
Geen speelpleinwerking zonder een ploeg van enthousiaste monitoren. Zij zijn immers de hele zomer lang bezig met de kinderen, met de werking en met elkaar. Als kindvriendelijke gemeente ondersteunt het gemeentebestuur de speelpleinwerking al 40 jaar lang. We zijn trots dat we een werking hebben kunnen uitbouwen waar spelen en plezier maken met elkaar centraal staan.

Schepen Neven: ‘Goed nieuws! We breiden onze speelpleinwerking ‘De Speeldoos’ uit van 3 dagen naar 4 dagen per week. Tijdens de zomervakantie staan onze monitoren klaar om de hele dag te ravotten en creatief bezig te zijn met de kinderen. Het wordt een zomer om nooit te vergeten.’ 
Burgemeester Vos: ‘Een speelaanbod voor elke jonge Riemstenaar? CD&V Riemst zorgt ervoor.’ 
 ‘Kinderen zullen vier weken lang dolle pret beleven bij onze speelpleinwerking De Speeldoos.’ 

Fotografie: Marina

Nieuws uit Riemst

Vergroening van onze kernen: Kanne

Samen met VLAIO zetten we in op de versterking en vergroening van onze kernen.

Begraafplaatsen krijgen overkapping

De begraafplaatsen van Herderen, Millen, Val-Meer en Vlijtingen krijgen een stijlvolle overdekte afscheidsruimtes waar nabestaanden een laatste groet kunnen brengen aan hun dierbaren tijdens een afscheidsplechtigheid.

De sporthal van Herderen wordt volledig gerenoveerd.

De sporthal van Herderen wordt volledig gerenoveerd.

Grondige verbouwingswerken zullen de sporthal een eigentijdse upgrade geven en bijgevolg een hogere energie-efficiëntie opleveren.

De investering voor de renovatie en uitbreiding bedraagt 3,2 miljoen euro waarvan 580.000 euro door Vlaanderen wordt gesubsidieerd.