Sint-Niklase kandidaten bij de bovenlokale verkiezingen

Publicatiedatum

Auteur

Marijke Pante

Deel dit artikel

Afgelopen weekend gaf de provinciale partijraad van cd&v Oost-Vlaanderen de goedkeuring aan de kandidatenlijsten. Dit voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 9 juni 2024.
Hierin zijn er drie kandidaten van cd&v Sint-Niklaas. Namelijk: Saloua El Moussaoui (Opvolger 3 federale lijst), Sara Weemaes (Opvolger 5 Europese lijst) en Kristof Van Gansen (Plaats 19 Vlaamse lijst).
De lokale voorzitter, Lieve van Daele: "Als lokale cd&v afdeling geloven we sterk in onze kandidaten die zowel ervaring als vernieuwing uitstralen. Kristof, Saloua en Sara tonen wat wij met cd&v uitdragen: capabele mensen die samenwerken voor een veilig, ondernemend en zorgzaam Vlaanderen, België en Europa"
 
 
Wie is wie?
 
Saloua El Moussaoui (Opvolger 3 federale lijst)
Saloua El Moussaoui, 45 jaar, geboren en getogen in Sint-Niklaas met een groot hart voor het Waasland. Carrière begonnen aan de Brusselse balie als advocate gespecialiseerd in fiscaliteit en ondertussen al 13 jaar een gepassioneerde docente in het hoger onderwijs in Gent. Toegewijde vrijwilliger. Gemeente- en OCMW-raadslid in Sint-Niklaas.
 
Sara Weemaes (Opvolger 5 Europese lijst) 
Sara Weemaes is duo lijsttrekker in Sint-Niklaas en voorzitster van Vrouw & Maatschappij. Als Belgische met Arabische roots gaat ze volop voor een inclusieve samenleving. Zet zich in rond kinder- en gezinsarmoede, kinderen en jongeren, vrouwenrechten en welzijn. Professioneel is ze procesbegeleider diversiteit en inclusie bij Atlas - integratie en inburgering, waar ze organisaties en diensten ondersteunt in het ontwikkelen van een duurzaam diversiteitsbeleid.
 
Kristof Van Gansen (Plaats 19 Vlaamse lijst)
Kristof Van Gansen, 36 jaar, is geboren en getogen in Sint-Niklaas. Na de scouts volgde de jeugdraad en de gemeenteraad. Hij is papa van dochtertje Renée, die extra zorg nodig heeft, en van zoontje Louis.
Van opleiding is Kristof master in milieumanagement. Hij startte zijn loopbaan in politiek Brussel, maar werkt vandaag als beleidsmedewerker in een hogeschool.

Nieuws

JONGCD&V Sint-Niklaas ijvert voor brochure en website voor jeugdtoerisme

“Gevraagd: een website en brochure voor jeugdtoerisme in onze stad”
Op de foto: Dennis De Poorter en Delphine Croons van JONGCD&V Sint-Niklaas en Marc Peeters van de commissie toerisme.
Zij vragen een jeugdtoerisme brochure van de stad om bezoekers wegwijs te maken in onze stad en tegelijkertijd de connectie te leggen met lokale winkels en horeca. Het zou leuk zijn om al een folder te hebben tegen de zomer, zowel offline als online.

"Laat De Klavers weer herleven"

Vlnr Jos De Meyer, Delphine Croons, Julien Ghesquière
In Belsele ligt een mooi grasterrein achter sporthal De Klavers, maar het is er momenteel wel erg rustig. Lokale sport- en jeugdverenigingen vinden dat dit beter kan en gingen naar het stadsbestuur.

 

Een skatepark werd gepland op het terrein maar ook weer afgevoerd, er is immers geen draagvlak voor en elders in de stad zijn er betere plaatsen daarvoor.

 

De volleybalclub stelde voor om er 2 beachvolleybalvelden aan te leggen, zodat de leden niet hoeven uit te wijken naar andere gemeentes. Een dergelijk veld kan ook gebruikt worden door andere verenigingen.

 

De petanqueclub, bij monde van voorzitter Marc Peeters, pleit dan weer voor een omheining op hun bestaande terrein. Vandalen houden er immers regelmatig lelijk huis. 

Seniorenadviesraad overhandigt memorandum aan stadsbestuur: “Hopen dat politiek rekening houdt met bekommernissen van senioren”

Aangezien het dit jaar verkiezingen zijn, stellen ook de adviesraden in de stad hun memoranda op. Voor de afgelopen gemeenteraad kwam de Stedelijke Seniorenadviesraad hun verwachtingen voorstellen. Voorzitter Marc De Cock kwam het document persoonlijk overhandigen.

In het document vinden we de bekommernissen en verwachtingen van de steeds groeiende groep senioren.

“Het memorandum werd opgesteld op basis van een ruime bevraging bij de senioren”, geeft voorzitter Marc De Cock mee. “We hebben gepeild naar de verwachtingen van onze senioren op de donderdagse markt en hebben de vragenlijst ook ruim verspreid via de seniorenverenigingen en de dienstencentra. Alle senioren konden de vragenlijst ook online invullen.”