Sam Dewulf

5e opvolger Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik woon in het centrum van Koekelare. Na 3 jaar geschiedenisleraar ben ik vandaag parlementair medewerker van lijsttrekker Nathalie Muylle. Als Chiroleider en krachtbaltrainer zetelde ik in de jeugd- en sportraad. Zo leerde ik het beleid kennen en maakte al snel de analyse dat er heel wat beter kan. Daarom ging ik in de politiek, sinds 2022 als gemeenteraadslid. In mijn vrije tijd staat krachtbal centraal, waar we met oud-leiders elkaar vinden, ook na de wedstrijd. Ik kan politiek even vergeten wanneer ik me waag aan een gezelschapsspel of opga in de spanning van de koers. Ik kom tot rust bij een goeie film, onder één deken met mijn vrouw Fien terwijl onze kat Penny spint voor het haardvuur.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Hoe hard ik ook mijn best doe, als jong politicus kom ik vaak tot de conclusie: 'dit is niet meer uit te leggen.' Ons land zit vast. Een vergunning krijgen is een titanenwerk, bevoegdheden zijn te verdeeld en absurde regels blijven bestaan. Daarom ben ik kandidaat: om absurde regels af te schaffen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Het Kasteel van Wijnendale in Torhout. De adembenemend prachtige waterburcht is nauw verbonden is met de grote historische lijnen van Vlaanderen en zelfs Europa. Heel even voelde ik me zelf kasteelheer, toen we in 2022 toestemming kregen er onze huwelijksfoto's te nemen.