Sabrina Moerenhout

Bestuurslid

Wie is Sabrina?

Mijn echtgenoot en ik wisselden de druivenstreek 20 jaar geleden in voor het mooie Bertem. Ongekend op dat moment, maar al snel integreerden we vooral dankzij de buren, de buurtfeestjes, en later door de kinderen die in Bertem naar school gingen en buitenschoolse activiteiten hebben. Ondertussen leerden we er vele mooie plekjes en mensen kennen en breidde onze vriendenkring stevig uit.

Ik heb vele jaren binnen de Bijzondere Jeugdzorg gewerkt, waardoor kinderen en gezinnen die het moeilijker hebben of extra ondersteuning vereisen om welke reden dan ook, mij nauw aan het hart liggen. Nu 16 jaar geleden maakte ik een carriereswitch van het begeleiden van kinderen en gezinnen naar het helpen, ondersteunen en begeleiden van bejaarden en zorgbehoevenden. Dit eerst 14 jaar als maatschappelijk werker en educatieve medewerker bij Samana en de dienst CM MRB, de Mutualiteit voor de Religieuzen van Belgiƫ, en nu reeds 2 jaar als medewerker voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel.


Ik werk enkel met en voor religieuzen, een beroep apart, maar met enorm veel voldoening. Ik sta graag in het veld, hoop mensen te helpen en gelukkig te maken, hen wegwijs te maken in de grote papierhoop die het toch wel allemaal is. Dit is ook iets waar ik mij voornamelijk voor wil engageren, mijn schouders wil ondersteken: de zorg naar gezinnen en ouderen, het sociale leven binnen Bertem, de contacten, het 'goed' voelen van onze inwoners.