Rutger Moons

Voorzitter gemeenteraad

Rutger is voorzitter van onze gemeenteraad. Als Paps van 3 jonge kinderen zit Rutger bij CD&V, nog steeds dé gezinspartij, op zijn plaats. En dat is ook de reden dat hij aan politiek wil doen, om de gemeente waarin wij leven nóg beter te maken. Nóg beter zodat ook zijn kinderen in onze leuke stad, zijn heimat, kunnen opgroeien en kunnen terugkijken op een leuke kindertijd.

Rutger is actief in een heel aantal verenigingen, net zoals zijn ouders Paul en Lieve Moons die héél actief waren in de Gezinsbond. Zo is hij o.a. lid van de Beweging, de ouderraad van de Wijngaard en KWB Herentals.

Een filosoof zei ooit dat hij een “Tegendenker” was. Tegendenker in de goede zin van het woord. Op een positieve manier mee gaan in een verhaal om ook de W en de T in de SWOT-analyse te versterken. Rutger is van nature uit een “realistische optimist” zou je kunnen zeggen. Zo is hij er van overtuigd dat de beste politiekers steeds in de oppositie zitten (of dat vinden ze zelf dan toch).

Andere bezigheden?
Rutger is zelfstandige en houdt zich voornamelijk bezig met alles wat met energie en veiligheid te maken heeft. Beiden ongemeen boeiende werelden. Hij leest graag boeken en is (verplicht) fan van “de Waanzinnige Boomhut” en de boeken van Ken Follett.

Zijn goede voornemens?
Meer aan sport doen (zoals de helft van Vlaanderen waarschijnlijk) met dit verschil dat hij het ook gaat doen. Voldoende tijd maken om te genieten en actief proberen van de wereld en Herentals in het bijzonder een (nóg) betere plaats te maken.

Ik sta voor

het durven loslaten van alles wat “het verleden” is. Om daarna opnieuw out-of-the-box samen met mensen die goede ideeën hebben, te durven bouwen aan ONS Groot Herentals van de toekomst. 

Ik droom van

een Hertals dat niet de HISTORISCHE maar wel de HEDENDAAGSE hoofdstad van de Kempen is. Waar politiekers de moed hebben om te dromen maar ook het lef om de dromen van de Herentalsenaren uit te voeren!

Ik ben

een geboren en getogen Hertalsenaar, ingenieur van opleiding, zelfstandige en Paps van 3 kindjes. Ik heb een grote interesse voor verkeer en mobiliteit, welzijn en vrije tijd.