RUP SPORTVOORZIENINGEN - PUBLIEKE RAADPLEGING

Publicatiedatum

Auteur

Sebastien Bollen

Deel dit artikel

Het college van burgemeester en schepenen organiseert een publieke raadpleging over het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) sportvoorzieningen.

Eerste fase : startnota en procesnota

In een eerste fase wordt een startnota en procesnota opgemaakt.
De startnota omvat een analyse van de bestaande toestand en een voorstel.
De procesnota geeft een overzicht van de diverse stappen in de opmaak van het plan.

Publieke raadpleging

Tijdens de publieke raadpleging die loopt van 10/10/2022 tot en met 10/12/2022 kan iedereen de startnota en procesnota inzien en opmerkingen en suggesties overmaken aan de gemeente. Dit kan op verschillende manieren :

Digitaal via [email protected].

Per brief aan het college van burgemeester en schepenen, Sint-Pieterstraat 1, 3890 Gingelom tegen afgiftebewijs op het gemeentehuis van Gingelom.
De start- en procesnota liggen ter inzage in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren.
Maak hiervoor zeker een afspraak via www.gingelom.be/afspraken of [email protected].

Participatiemoment
Er wordt een infomarkt voorzien waar je terecht kunt voor info en vragen over de start- en procesnota. Dit gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis op dinsdag 8/11/2022 van 19u tot 21u30.

De nota's kan je hier reeds downloaden:

Startnota : https://www.gingelom.be/rup-sportvoorzieningen-startnota

Procesnota : https://www.gingelom.be/rup-sportvoorzieningen-procesnota

Bouw multifunctioneel sportcomplex in Gingelom concreter.

In Gingelom wordt de bouw van een nieuw multifunctioneel sportcomplex op de site HUVO in Jeuk concreter. De verschillende clubs zagen een onderlinge samenwerking eerst niet zitten, maar daar is nu verandering in gekomen na beloften van het gemeentebestuur.

Het plan om één centrale site te maken ligt al jaren op tafel. De gemeente heeft de clubs uiteindelijk bij mekaar kunnen brengen en er werd een locatieonderzoek uitgevoerd door een onderzoeksbureau. Dat onderzoek werd voorgesteld aan de gemeente en een startnota van het RUP Sportvoorzieningen is nu binnengebracht.

“Ik denk dat de geest soms een beetje moet rijpen”, zegt schepen van Sport Geert Moyaers (Vooruit-Goesting). “Onze voetbalclubs binnen Gingelom werken nu samen met jeugd, en we hebben hen beloofd dat ze zolang als ze zelf willen met hun eerste ploegen kunnen blijven spelen op hun eigen sites. Maar eens die clubs stoppen, zullen die sites niet meer uitgebreid kunnen worden.”

Het gaat om KV Daring Jeuk, KVE Gingelom, en de terreinen van RDK Gravelo in Mielen-boven-Aalst en Buvingen: “De sites zullen dan hoogstwaarschijnlijk omgezet worden naar zones voor sport en spel, aanleunend met de dorpskern. Ik denk dat dat wel een positieve teneur gezet heeft in het dossier.”

Met deze doorbraak is de eerste fase in het dossier gestart: “Nu komen we aan de eerste fase waarin adviesraden moeten passeren en waar er een openbare zitting zal zijn. Nu hopen we dat het dossier definitief goed gestart is.”, zegt Moyaers nog.

Op 8 november is er een infomarkt gepland voor de inwoners van Gingelom.

Nieuws

Ook een frisse wind in Gingelom op 13 oktober?

Naar het schijnt zou Magnette al vollebak Nederlands aan het leren zijn. Volgens mij heeft hij plannen om in Gingelom te komen wonen. Ligt dan ook niet al te ver van zijn dierbaar Wallonië dat hij zo om zeep geholpen heeft. Maar de frisse wind is er nu eindelijk in het o zo mooie Wallonië nu. Wat een verademing daar. Het kan dus wel. Hopelijk op 13 oktober ook in het mooie Gingelom! 😉😊

Nieuwjaarsreceptie cd&v-Gingelom

Om op het nieuwe jaar te klinken, 🥳
komen we samen om een glaasje te drinken! 🥂

"Nieuwjaarsdrink CD&V-Gingelom."

Graag nodigen we jullie uit op een knabbel en een babbel.
Wanneer: Woensdag 31 januari 2024 om 20 uur.
Waar: Zaal Lindehof, Zoutstraat 24, 3890 Niel-bij-Sint-Truiden.
Graag een seintje voor maandag 29 januari zodat we weten wat we moeten voorzien!
Gunther Craninx: GSM: 0460/94 12 69/Email: [email protected]
Wij kijken er naar uit! Jullie ook?

Oppositie wil zaal Elckerlyc behouden.

𝐒𝐥𝐮𝐢𝐭 𝐣𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐞! 😊
✅Teken de petitie: https://graag-gingelom.be/
Vandaag in Het Belang van Limburg! 💪
Graag is voor het behoud van de Elckerlyc! 🛠️✨"Wij willen dat deze prachtige locatie helemaal en definitief gerenoveerd wordt. De zaal is van onschatbare waarde voor de gemeente."
✅ Lees het artikel: http://tinyurl.com/mpm2e8km
Oppositie wil zaal Elckerlyc definitief behouden in de plaats van nieuw masterplan: “Het is een zot plan dat veel geld gaat kosten”
Oppositiepartijen LEEF, CD&V en N-VA, die met één lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken onder de naam ‘Graag’, verzetten zich tegen de geplande afbraak van zaal Elckerlyc. Graag wil dat de iconische feestzaal pal in het centrum van Gingelom volledig gerenoveerd wordt en organiseert een petitie bij de inwoners.